Bakan Çelik'ten ortaöğretim yönergesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2006 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim kurumlarında 4 yıllık eğitime geçilmesinin ardından 3 yıllık sisteme tabi olup da başarısızlık veya devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrenciler, alan tespiti yaparak öğrenimlerine kendi statülerinden devam edebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla yayımlanan yönergede, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması çerçevesinde, ortaöğretim kurumlarındaki öğretim süresinin 3 yıldan 4 yıla kademeli çıkarılarak uygulamaya konulduğu hatırlatıldı.

Yönergede, ortaöğretimde, 3 yıllık sisteme tabi olup, başarısızlık veya devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalan ve devam edeceği sınıf seviyesi bulunmayan öğrencilerle ilgili yeni düzenlemeye gidildiği belirtildi. Buna göre, 3 yıllık sisteme tabi olan, başarısızlık veya devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalan ve devam edeceği sınıf seviyesi bulunmayan öğrenciler, sınıf veya alan tespiti yaparak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirecek.

Aynı sınıf veya alanda en az 8 öğrenci bulunması halinde okullarda grup oluşturularak öğrenimlerine kendi statülerinden devam edecekler.

Okullarda grup oluşmaması halinde ise kayıtları okullarında kalmak kaydıyla, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenen alan ya da dal açılacak okullarda öğrenim görmeleri sağlanacak.

Bu şartların oluşmadığı yerleşim birimlerindeki öğrenciler ile şartlar oluştuğu halde isteyen 3 yıllık sisteme tabi öğrenciler, velilerinin izni alınmak kaydıyla 4 yıllık sisteme tabi öğrencilerle aynı sınıfta öğrenimlerine devam edebilecek. Bu şekilde 4 yıllık sisteme tabi olan öğrencilerin, daha önceki yılda bir kere yaptığı sınıf tekrarı hakkı kullanılmamış sayılacak.

Yeni 4 yıllık sisteme tabi olmak istemeyen öğrenciler ise istemeleri halinde grup oluşturulan il veya ilçe merkezlerindeki okullara, nakil şartlarını taşımaları kaydıyla nakil talebinde bulunabilecekler ya da açık öğretim lisesinde öğrenimlerine devam edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber