'Koalisyona yüzde 1 bile olsa ihtimal var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bugün Ankara Palas'ta yapacağı kritik görüşme öncesi, 131 milletvekilini parti genel merkezinde topladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Koalisyona yüzde 1 bile olsa ihtimal var'

MERİÇ TAFOLAR

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede açış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu'nun şu mesajları verdiği öğrenildi:

ŞEFFAF OLARAK GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞTIK: AKP ile yaplan koalisyon görüşmelerinde heyetimiz tüm açıklığı ile şeffaf olarak partimizin görüşlerini paylaştı. Karşılıklı beyanların tamamı kayıt altına alındı. AKP ile koalisyon konusunda iki temel sıkıntı var. 13 yıldır bu ülkeyi tek başına yöneten parti yanına ortak istemiyor çünkü bugüne kadar o ne isterse yapabiliyordu. Koalisyon ne demek, ne isterse yapamayacak, ne derse olmayacak demek. Bizim açımızdan ise zorluk, 13 yıldır kıyasıya eleştirdiğimiz bir parti ile ortaklığa girmektir. Ama kimse unutmasın, biz öncelikle Türkiye'yi düşünüyoruz.

MYK KARARINI AKTARACAĞIM: Pazartesi günkü görüşmede Ahmet Bey'e sürecin uzamasından duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. Yarın (bugün) yeniden buluşacağız. MYK'mızda dün alınan kararı Başbakan'a aktaracağım. 14 ilkemiz ve açıkladığımız beş ana sorun alanı ortada. Bunlara rağmen koalisyon kurulamazsa, neden kurulamadığını öğreneceğiz.

AZINLIK HÜKÜMETİNE DE KISA SÜRELİ KOALİSYONA DA SICAK DEĞİLİM: Karşı tarafın önerdiği azınlık hükümetine de kısa süreli koalisyon önerisine de sıcak değilim. Böyle bir şey olamaz. Hiçbir CHP'linin koltuk ve plaka derdi yoktur. İlk günden itibaren, önce CHP değil, önce Türkiye dedik. Bunu da söylemeye devam edeceğiz. Yüzde 60'lık muhalefet blokundan hükümet çıkarmak yaptığımız çalışmalar doğrultusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklifimiz de buna örnektir.

BÜROKRATTIM, ZAAFLARI GÖRDÜM: 1991 yılında kurulan DYP-SHP koalisyonu döneminde bürokrat olarak görev yapıyordum. O günlerde koalisyonun SHP'de yarattığı zaafları gördüm. Aynı ortamın yaratılmasına izin veremem.

DAVUTOĞLU SAMİMİ: Koalisyon konusunda Davutoğlu samimi, hakikaten kurmak istediğini görüyorum. Anlaşılıyor ki aşmakta zorluk çektiği duvarlar var. Bazı medya organları CHP'nin imam hatipleri kapatmayı düşündüğü yazılıyor. Böyle bir şey yok. Aksine imam hatiplerde okuyan çocuklar, bizim çocuklarımız. O çocuklarımızın da iyi eğitim almalarını isteriz. Bu okullarda okuyan çocuklarımızı siyasete malzeme yapmak doğru değil.

SAHAYA İNİN: Seçim bölgelerinizde ve görevlendirildiğiniz alanlarda sivil toplum örgütleri ile vatandaşlarla temas edin. Kimseyi suçlamadan, CHP'nin çözüm önerilerini anlatın. Ama koalisyonun önündeki en büyük engelin Erdoğan olduğunu da anlatın.

'Elimizden geleni yaptık'

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, bir milletvekilinin "Hiç koalisyon ihtimali yok mu" sorusuna, "Yüzde 1 bile olsa koalisyon ihtimali hala var. Ama düşük ihtimal bizden kaynaklanmıyor. Parti olarak elimizden geleni yaptık" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber