SSK e-hizmetle 170 milyon $ tasarruf etti

Haber Giriş : 11 Eylül 2006 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, CeBIT'te e-hizmet projelerini tanıtan Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SSK) standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Fuarda SSK Kurum Başkan vekili Özkan Dalbay tarafından kırşılanan Başesgioğlu, SSK standında vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Kamu kaynaklarının etkin kullanımı açısından e-devlet uygulamalarının önemine değinen Başesgioğlu, SSK'nın e-hizmetlerinin de e-devletin en önemli kolunu teşkil ettiğini söyledi. SSK'nın e-hizmet projeleri ile 170 milyon dolar tasarruf sağladığını hatırlatan Başesgioğlu, ?Bu tasarruf kamunun, şirketlerimizin ve halkın tasarrufudur? diye konuştu.

Amaç 7 gün 24 saat

SSK Başkan Vekili Dr. Özkan Dalbay, başlattıkları e-hizmet projeleriyle hem vatandaşın ve iş dünyasının işlerini büyük oranda kolaylaştırdıklarını, hem de kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına katkı sağladıklarını belirtti. Bu projelerin olumlu yansımasıyla vatandaş memnuniyetinin 2005 yılında yüzde 80'ini aştığını kaydeden Dalbay, ?Hedefimiz, vatandaşlarımızın ve iş yeri sahiplerinin dünyanın herhangi bir yerinden 7 gün 24 saat bize ulaşmalarını ve hizmetlerimizden faydalanmalarını sağlamak? dedi. SSK'nın uygulamaya koyduğu ?e-bildirge?, ?e-tahsilat?, ?e-borcu yoktur?, ?e-evrak?, ?e-rehber?, ?e-provizyon? gibi internet üzerinden verdiği hizmetlerle önemli miktarlarda tasarruf sağladığına da işaret eden Dalbay, ?Yürüttüğüz e-hizmet uygulamalarımızla gerek vatandaşlarımız gerekse işyeri sahipleri, bulundukları yerden ? www.ssk.gov.tr'ye bağlanıp pek çok işlemi internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Bu sayede müdürlüklerimizde kuyrukları yüzde 50'nin üzerinde azaltmayı başardık. Bilgiler veya başvurular elektronik ortamda girildiği için hata payları da minimize edildi. Sonuçta, 250 milyon YTL'ye yakın (170 milyon dolar) tasarruf sağlandı? diye konuştu.

3 bin çam ağacı kurtarıldı

Sadece 4-17 Ağustos 2006 tarihleri arasındaki 13 günlük süre içinde internetten 84 bine yakın evrakın sorgusunun yapıldığını örnekleyen Dalbay, ?Yaptığımız hesaplamalara göre, oluşturduğumuz kağıtsız ortam sayesinde, son üç yılda yaklaşık 3 bin çam ağacının kesilmesini engellemiş olduk. SSK olarak özellikle bu sonucu çok önemsiyoruz. Her geçen yıl bu sayı daha da artmış, tabiatın korunmasına daha fazla katkı sağlamış olacağız? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber