İsteyene haham isteyene imam

Haber Giriş : 19 Eylül 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin ardından, Ankara'nın en eski semtlerinden bir olan Ulus'taki SSK hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi adını aldı. Başhekimliğe Opr. Dr. Uğur Yıldız'ın atanmasıyla çehresi değişen hastane ISO kalite yönetim sistemi belgesi alarak özel hastaneleri aratmayacak imkanlara kavuştu. Bunlar arasında en ilginç olanı, isteyen hastalara, imam, haham ve papaz görevlendirilmesi.

Özel hastanelere taş çıkaran uygulamaları ile dikkat çeken hastanede, hastalar misafir gibi karşılanıp, uğurlanıyor. Hasta memnuniyetinin birinci sırada tutulduğu hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Uğur Yıldız, başarılarının sırrını şöyle açıklıyor: 'SSK'nın ilk kuruluşu olan hastanemiz, 1956 yılında hizmete girmiş, 2005 Şubat ayında da Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Sağlık sektörü sürekli kendini yenileyen bir alandır. Dolayısıyla her geçen gün tıp alanındaki yenilikleri takip etmek ve uygulamak gerekmektedir. İletişimi, yenilikleri ve sosyal aktivasyonu bir potada kotararak, hasta ve personel ihtiyaçlarına yanıt veren bir çalışma düzeni uyguluyoruz.'

Acil geri bildirim: Acil servisten çıkan hastanın takibi anlamına geliyor. Acile giriş yapan hasta, bir sonraki gün önceden alınan telefon kayıtları doğrultusunda bizzat başhekim tarafından telefonla aranarak istekleri ve durumu hakkında bilgi ediniliyor.

Renkli katlar: Hastane, yeşil, lila, pembe ve turuncu olmak üzere 4 kattan oluşuyor. Hasta tuvaletlerinden doktor önlüklerine kadar kullanılan her şey, katın rengiyle uyum gösteriyor. Böylelikle bir hasta kendi hemşiresini kıyafetinden tanıyor.

Engelliler: İşitme engelliler için bir personel istihdam ediliyor. Hastaneye gelen işitme engelliler, işaret dilini kullanarak bu personelden yardım alıyor. Görme engelliler için her katın asansör girişinde braille alfabesi ile yazılmış bir hastane planı bulunuyor.

Din adamı hizmeti: Hastalar ister Müslüman, ister Hıristiyan, ister Yahudi olsun, istedikleri zaman din adamı hizmeti alabiliyor.

Hekim seçme özgürlüğü: Hastalar giriş katta bulunan panoya bakarak, görevli hekimlerin özgeçmişlerini görebiliyor ve istedikleri doktora muayene olabiliyorlar.

Otomasyon sistemi: Hastalar idrar, kan gibi tahlilleri için sıra, kuyruk beklemiyor. Tahlil sonuçları, hastanın doktorunun ekranına otomatik olarak yükleniyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber