Eyüp Fatsa'ya çirkin saldırı...

Haber Giriş : 20 Eylül 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Direkli Beldesi'ndeki Altın Bal Festivali'ne katılan AKP Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, 'fındık' saldırısına uğradı. Yuhalanan Fatsa'ya taş, tahta parçaları, pet şişe ve ayakkabı atıldı. Fatsa, jandarma aracıyla kaçırıldı.

AKP ile Fiskobirlik arasında yaşanan ve geçen ay Ordu'da fındık ayaklanmasına dönüşen kriz, bu kez Eyüp Fatsa'yı hedef aldı. Fatsa, Gürgentepe ilçesine bağlı Direkli Beldesi'nde önceki gün başlayan Altın Bal Festivali'ne katılmak üzere dün 14.30 sıralarında beldeye gitti. Alanda, 10 bini aşkın fındık üreticisi Ordulu vardı. Fatsa'nın festivale katıldığı mikrofonla duyurulunca binlerce üretici 'Eyüp dışarı' diye slogan attı.

Fatsa'nın konuşması iptal edildiği halde tepkiler dinmedi. 'Fındığı ve bizi yok ettiniz', 'Buraya ne yüzle geliyorsun?', 'Fındığı ve bizi kaça sattınız?' diye bağıran topluluk, bir süre sonra protokole taş, tahta parçası, ayakkabı ve pet şişe attı. Fatsa, bunun üzerine, yaklaşık 45 dakika kaldığı protokolden, jandarmanın ablukası altında ayrılmak zorunda kaldı. Protokole yanaştırılan jandarma trafik kontrol aracına bindirilen Fatsa'ya çelme atıldı. Jandarma ile topluluk arasında çıkan arbedede sekiz kişi yaralandı.

Trafik aracı alandan ayrılırken de saldırılar sürdü. Taş, yumruk ve tekme atılan araç, yaklaşık 100 metre kovalandı. Jandarma aracı ile AKP'lilerin araçları hasar gördü. Jandarma karakoluna götürülen Fatsa, iki saat sonra beldeden ayrıldı. Bu arada, kendilerini sakinleştirmek isteyen AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Aydın'a da AKP'lileri festivale çağırdığı için tepki gösterildi. Olaylar nedeniyle festivalin ödül töreni ve gösteriler kısmı iptal edildi.

Fatsa: Örgütlere zemin

Fatsa, olayları, "Benim bir şeyim yok. Ama yaralanan jandarmalar var. Bir anda üzerime yürüdüler. Halkı oyuna getiriyorlar" sözleriyle yorumladı. Fatsa, daha sonra yaptığı açıklamada ise 'muhalefet partilerine mensup bir grubun, ziyaretini sabote etmek amacıyla nezaketle bağdaşmayan davranışlar sergilediğini' söyledi. Grubu, nazik olmaya davet ettiklerini ifade eden Fatsa, şunları kaydetti: "Ancak bu önerimizi de kaba bir karşılıkla reddettiler. Bölge halkı, bizim etrafımızda toplanarak, saygılı bir nezaketin ve misafirperverliğin gereğini sergiledi. Bunun üzerine belde halkından yüz bulamayan grup, uygunsuz davranışlarını artırarak, hadiseyi bir kamu aracına zarar vermeye kadar götürdü. Bu tavır Ordululara yakışmayan bir tavırdı. Bunu yapanlar kesinlikle iyi niyetli de olamaz, Ordulu da olamaz. Terör örgütleri Karadeniz'e giremeyince şimdi fındığı kullanıyorlar. Bu olaylarla terör örgütlerine zemin hazırlanıyor. Bunların belki 1 kilo fındıkları bile yoktur."

Belde Belediye Başkanı Aydın ise alandaki 10 bini aşkın kişiden yalnızca 200'ünün protestoda bulunduğunu belirterek, "Direklili insanı yoktu, dışarıdan gelmişlerdi. Yaşları 30 bile yoktu. Belli ki örgütlüydüler" diye konuştu.

Olay yerinde bulunan Direkli Yenimahalle Muhtarı Remzi Çelik, 2 bini aşkın kişinin Fatsa'yı protesto ettiğini belirterek, "Fındığa sahip çıkmadıkları için Fatsa'nın festivale katılması istenmedi. Gelir gelmez sloganlar, taş ve tahta parçası atıldı. Fatsa'yı jandarma aracına bindirip götürdüler. Araç da kovalandı" dedi.

Olayı görüntüleyen tek yayın kuruluşu Ordu Radyo Televizyon (ORT) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güzelsu, "Olayı tasvip etmiyoruz. O yüzden görüntüleri yayımlamayacak, yayın kuruluşlarına da göndermeyeceğiz" dedi.
Bu arada jandarma olayla ilgili iki kişiyi gözaltına aldı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber