Davutoğlu: HDP'nin oyunu bozuldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlerde sandığı boykot edebileceklerini açıklayan HDP'ye cevap verdi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Eylül 2015 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: HDP'nin oyunu bozuldu

AHMET TOPAL

Bazı bölgelerde seçim sandığı kurulmaması, vatandaşların oylarını bir başka noktada kullanması yönündeki karara saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "HDP'nin oyununu bozan bir gelişmedir" dedi. New York'ta soruları yanıtlayan Davutoğlu'nun gündeme ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

SANDIĞA GÜVENSİZLİK: HDP'nin açıklaması sandıklar konusuna duydukları güvensizliğin ifadesidir. Aslında YSK Türkiye'de bağımsız bir kurum olarak seçim güvenliği bağlamında eğer bunu gerekli görüyorsa herkesin buna saygı duyması lazım. Herkesin siyasi iradesini beyan edebilmesine imkan sağlayacak her düzenleme teşvik edilmeli. Burada alınan karar, her vatandaşımızın objektif ve kendi iradesini sağlayacak tarafsızlık içinde oyunu kullanabilecek ortamın sağlanmasıdır.

ART NİYET GÖSTERGESİ: Bu konu da aslında HDP zihninin gerisindeki art niyeti ortaya koyan bir açıklamadır. Güvenliğin olmadığı düşünülen yerlerde YSK için baskı uygulama imkanlarının ortadan kalkması, HDP'nin oyununu bozan bir gelişmedir. Bu sebeple bu tepkiyi veriyorlar. Herkesin sandığa, sandık güvenliğine ve sandıktan çıkacak netiyece uyması beklenir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber