Aksu: Toplu görüşmelere olan güven sarsıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "Bakanlar Kurulu tarafından memura 2007 yılı için önerilen zam oranının, memurları hayal kırıklığına uğratmanın yanı sıra, çalışanların toplu görüşmelere olan güvenini de sarstığını" savundu.

Aksu, yaptığı açıklamada, toplu pazarlık gücü olmayan sendikaların tekliflerinin, Kamu İşveren Kurulu tarafından dikkate alınmadığının bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Yetkili sendika ve konfederasyonlarının, Kamu İşveren Kurulu ile masaya oturarak pazarlık yapmasının, siyasi iradenin kararını etkilemediğini savunan Aksu, bunun için grev ve toplu sözleşme hakkının bir an önce kamu çalışanlarına verilmesi gerektiğini belirtti.

Toplu görüşmeler sırasında mevcut sendika yasasının kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına cevap vermediğini gördüklerini ifade eden Aksu, şunları kaydetti:

"ILO normlarına ve evrensel çalışma hayatı kurallarına uygun bir sendika yasasının ne kadar gerekli olduğu son toplantıda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Böyle bir üslubun ve görüşme şeklinin memurlara hiç bir getirisi bulunmamaktadır. Bakanlar Kurulu'ndan ne yazık ki, memurları sevindirecek bir haber çıkmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber