Eski Bakan Yazıcı: 28 Şubat aktörleri bilgisizlerdi

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye 28 Şubat dönemlerini yaşadı. Bilgisizliklerinden mütevellit dini bütün kesimlere, dini tebliğ etmek için gece gündüz koşanlara, din eğitim kurumlarının işletişine ilişkini akıl ve mantık kabul etmeyecek uygulamaları hayata geçirdiler" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2015 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski Bakan Yazıcı: 28 Şubat aktörleri bilgisizlerdi

Camiler ve Din Görevlileri Haftasın dolayısıyla Sultangazi'deki din görevlileri, Nikah ve Düğün Sarayı'nda bir araya geldiler. Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği programa eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Gazi Cem Vakfı Başkanı ve Dedesi Veli Gülsoy ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

''28 ŞUBAT AKTÖRLERİ BİLGİSİZLERDİ''

Eski Bakan ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, yaptığı konuşmada, 28 Şubat dönemine değindi. 28 Şubat sürecinin aktörlerini bilgisi olarak nitelendiren Yazıcı, "Türkiye 28 Şubat, dönemlerini yaşadı. O dönemin aktörleri herhalde bilgisizliklerinden olacak yoksa bilen insanın o kadar gaddar davranacağının kanısında değilim. Bilgisizliklerinden mütevellit dini bütün kesimlere, dini tebliğ etmek için gece gündüz koşanlara, din eğitim kurumlarının işletişine ilişkini akıl ve mantık kabul etmeyecek uygulamaları hayata geçirdiler. Ama biz şuna inanmışız, tarihte haksızlığın yaşandığı dönemler olmuştur ama haksızlık hiçbir zaman süreklilik arz etmez. Haksızlığı kim yaparsa yapsın, kim aktörleri olursa olsun elinde sonunda Hak üstündür Hak galip gelir ve Hak galip geldi. O galip gelişin arkasında aziz milletimizin gücü ve desteği var. Sizler hükümetimiz, içinizden çıkmış bizleri seçim evrelerinde yetkili kılmamış olsaydınız biz güçsüz kalır ve önümüzdeki engelleri kaldırma açısından müşkül duruma düşerdik'' dedi.

Yazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İslam medeniyetinin görüntüsünü sergileyen, camiler, hanlar, hamamlar, bedestenler bu tür külliyelerle yoğrulmuş durumda. Ama coğrafyada bu eseler birçok yerde tamamen harabe halindeydi. Bunları hükümet olarak günden maddesi yaptık. Kültür Bakanlığı, Vakıflar Genel müdürlüğü ve Belediyeler aracılığıyla bu kültürel mirasımızı ve dinsel abidelerimizi bir plan içinde ihya ettik.''

"KAÇAK YERDE KURAN ÖĞRETMEK DURUMUNDA OLANLAR ARTIK MESLEKLERİNİ DEVLET GÜNCESİ ALTINDA YAPIYOR"

Gecede bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay kaçak yerde Kur'an öğretmek durumunda olan kişilerin artık mesleklerini devlet güncesi altında yaptıklarını belirtti. Göreve geldikleri 13 yılda birçok şeyin değiştiğini anlatan Başkan Altunay değişikliklerinin ancak 13 yıl öncesiyle mukayese edildiğinde anlaşılabileceğini anlattı. Başkan Altunay şöyle konuştu:

"Geçen hafta Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyordu ama Hac mevsimine denk geldiği için bu haftaya ertelendi. İlçe başkanlığım sırasından Gaziosmanpaşa'da bir bayan yanıma geldi. 'Başkanım çok korkuyorum' dedi. Neden diye sordum. 'Başkanım biz bir bodrum katında 15-20 öğrenciye Kuran öğretiyorduk bizi yakaladılar, ceza kesecekler, beni de suçlu ilan edecekler ne yapacağımı bilmiyorum bana yardım et' demişti. Bende ona o eski günler geride kaldı. Bundan sonra böyle bir korku asla yaşamayacaksınız, Allah gayretinizi arttırsın ve bundan sonra çok farklı olacak demiştim. Çok şükür o kaçak yerde Kuran öğreten kardeşlerim kadrolu memur oldular. Mesleklerini devlet güncesi altında yapıyorlar."

''ARTIK İNSANIMIZA HİZMETİ İBADET SAYAN BİR ANLAYIŞIN BU MAKAMLARA GELMESİYLE HER ŞEY FARKLILAŞTI''

Kendi dönemlerinde Sultangazi'de yaşanan değişiklikleri anlatan Başkan Altunay, "Daha düne kadar Sultangazi nasıl anılıyordu? Taş ocaklarının, dökümcülerin ve birçok olumsuzlukların olduğu yer gibiydi. Artık Kent Ormanlarıyla, İstanbul'un en büyük Belediye binasının olduğu, 600 yataklı hastanenin yapıldığı yer olarak anılıyor. Hanımlar, beyler Bayrampaşa denilince cezaevi akla geliyordu artık büyük AVM ve Ada parkların olduğu yer aklımıza geliyor bunların hepsi Ak Parti döneminde oldu ve şekillendi. Artık insanımıza hizmeti ibadet sayan anlayışın bu makamlar gelmesiyle her şey farklılaştı'' şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH İNSANLAR ESKİDEN OLDUĞU GİBİ KARDEŞÇE YAŞAR''

Gecede yer alan Gazi Cem Vakfı Başkanı ve Dedesi Veli Gülsoy ise, "Bu hafta İslamiyet için çok önemli bir hafta. Kerbela süreci var Muharrem orucu var. Ehlibeyti severler, Allah rızası için Muharrem orucu tutarlar. Ehlibeyt ve yüce Peygamberin torunlarının çektiği eziyet içinde yas ve matem tutarlar. Dolayısıyla bu haftanın kutsal bir hafta olduğunu biliyoruz. Ama yapılan bazı olaylar memleketimiz kana bulamıştır. Gerçekten bunun üzüntüsü içerisindeyiz. İnşallah memleketimize hayırlı sevgi, barış, kardeşlik takavül eder. İnsanlar yine eskiden olduğu gibi kardeşçe yaşar'' dedi.

Program plaket töreni ve edilen duanın ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber