Selam'dan, MİT'e ikinci kumpas çıktı

Selam kumpası soruşturmasını yürüten Savcı İrfan Fidan klasörlerde MİT görevlileri hakkında yürütülen gizli bir başka soruşturmanın evraklarını buldu.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Ekim 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selam'dan, MİT'e ikinci kumpas çıktı

NAZİF KARAMAN

SELAM KUMPASINDA ŞOK DETAY!

O dönem Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri olan AK Parti Adiyaman Milletvekili Adnan Boynukara'nın kullandığı Adalet Bakanlığı adına kayıtlı bir GSM ve iki sabit hattın 2011/762 sayılı sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü soruşturması kapsamında "Terör örgütüne üye olmak ve örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" suçlamasıyla 24.06.2013 tarihinden itibaren dinlediği belirlendi.

Adnan Boynukara'nın telefonundan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de çok sayıda görüşme yaptığı, yapılan görüşmelerden bir kısmının iletişim tespit tutanağı haline getirilerek örgütsel irtibat kurulmaya çalışıldığı anlaşıldı. Adnan Boynakara'nın görüşmelerinin bir çoğunun HDP Milletvekilleri ile Çözüm Süreci kapsamında yapılan görüşmeler olduğu, bu görüşmelerin de ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgiler kapsamında olduğu belirtildi. Bu durumun Adnan Boynukara'nın kullandığı telefonu dinleyen şüphelilerce de bilindiği, buna rağmen dinleme işleminin devam ettirildiği anlaşıldı.

Çözüm Süreci kapsamında kurulan Akil Adamlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Komisyon Başkanı Müşteki Yılmaz Ensaroğlu, 28.12.2012 tarihinde sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü soruşturması kapsamında dinlenmeye başlandı. Görüşmeleri, 17.12.2013 tarihine kadar yaptığı görüşmelerin kayıt altına alındı.

Sözde Selam Tevhid Terör örgütü soruşturma ile herhangi bir bağı bulunmamasına rağmen "7 Şubat MİT Dosyası" olarak bilinen PKK/KCK Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma dosyasından ayrılan 2012/1525 numaralı soruşturma dosyası Selam dosyası içinde çıktı. Bu dosya içinde çok sayıda dinleme yapıldığı anlaşıldı. Paralel yapının 7 Şubat'ta başaramadığı MİT'e darbeyi, Sözde Selam Tevhid Terör örgütü soruşturması kanalı ile gerçekleştirmeyi planlandığı ortaya çıktı. Selam Kumpası soruşturmasında başta MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Özel Kalem Müdürü Edip Ali Yavuz v çok sayıda teşkilat mensubunun yasadışı şekilde dinlendiği ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber