Diyarbakır'da vatandaşlardan terör saldırılarına tepki

Diyarbakır'da, terör eylemlerinden rahatsızlık duyan vatandaşlar, Çözüm Süreci'nin getirdiği huzur ikliminin 1 Kasım seçimlerinin ardından yeniden devam etmesini istiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2015 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da vatandaşlardan terör saldırılarına tepki

Ömer Yasin Ergin

Terör örgütü PKK'nın, Çözüm Süreci'nde silah bırakma sorumluluğunu yerine getirmesi beklenirken, 7 Haziran seçimleri sonrasında yol keserek, barikat kurarak, hendek kazarak ve yola patlayıcı yerleştirerek, insanların hayatını hiçe sayan eylemleri nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşların seçimden en büyük beklentisi huzur.

Sur ilçesinde esnaflık yapan İdris Seyyar, AA muhabirine, 7 Haziran'dan sonra yaşanan sürecin ardından iş yerini kapatma noktasına geldiğini söyledi.

Örgüt mensuplarınca mahalle ve sokak başlarına hendek kazılıp barikat kurulduğu için evine gitmekte zorlandığına dikkati çeken Seyyar, "Halk olarak huzur istiyoruz. Devlet içinde devlet olmaz. Bu nedenle operasyonun sonuna kadar devam etmesi lazım.

Yusuf Aslan da Müslüman ülkelerdeki savaşların son bulmasını istediklerini belirtti.

Bir Kürt olarak savaş ve kaos istemediğini, en büyük arzusunun 1 Kasım'dan sonra evine huzurlu şekilde gitmek olduğunu ifade eden Aslan, "Herkes huzur istiyor. 7 Haziran'dan önce huzurlu bir şekilde evimize gidiyorduk. Huzursuzluk seçimden sonra başladı. Hiçbir Kürt bu savaşı istemiyor" dedi.

"PKK hem gençlerimizi hem de sivilleri öldürüyor"

7 Haziran'dan sonra sokaklar ve mahallelere hendekler kazıldığını aktaran Yakup Moğulgani de terör örgütünün şehirlerde eylem yapmasına tepki gösterdi.

Moğulgani, örgütün geçmişte saldırılarını kırsalda gerçekleştirdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Çatışmaları şehrin içine çeken PKK hem gençlerimizi hem de sivilleri öldürüyor. 7 Haziran'da barış için HDP'ye oy veren insanlar, 1 Kasım seçimlerinde barış için HDP'ye oy vermeyecekler çünkü HDP'ye ne kadar oy verilirse, o kadar kaos ve şiddet hakim oluyor. HDP, Kürt halkını düşünen bir parti değil. Eğer HDP Kürt halkını düşünen bir parti olsaydı, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, örgütün gerçekleştirdiği eylemler sırasında Silvan, Cizre ve Sur ilçesinde olurdu."

Abdullah Babrak da Diyarbakır'da yaşayan vatandaşların terör olayları nedeniyle tedirgin olduğunu söyledi.

Terör olaylarının yaşandığı bölgelerde birçok evin boşaltıldığına işaret eden Babrak, "Sokak aralarında evlerin önünde hendek kazan örgüt mensupları, 'Evlerin kapısı açık kalacak' diye baskı yapıyor. İnsanlar da bu nedenle tedirgin" şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylardan çocukların da etkilendiğini aktaran Babrak, olayların bir an önce son bulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber