Hakim ve savcı adayları görev yerlerini belirledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meslek öncesi eğitimlerini tamamlayan adli yargıda 313, idari yargıda 147 savcı ve hakim adayı görev yerleri için kura çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda, 2. dönem adli yargı 313 hakim ve savcı adayı, idari yargı 147 hakim adayının görev yerlerini belirlemek için ad çekme töreni düzenlendi.

Törene, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Celal Altunkaynak, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, Askeri Yargıtay Başkanı Tuğgeneral Ahmet Alkış ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu ile yargı mensupları ve adayların aileleri katıldı.

HSYK Başkanvekili Altunkaynak törende yaptığı konuşmada, temel hak ve özgürlüklerin, demokratik, laik hukuk devletinin yaşamına ve devamına hayat verenin yargı olduğunu vurguladı.

Hakim ve savcı adaylarına da seslenen Altunkaynak, şunları söyledi:

''Yargı görevini yerine getirirken, yargının saygın konumuna gölge düşürmeden, yasa ve vicdanlarınıza bağlı kalarak, Büyük Önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını göz önünde bulundurarak, yargı-etik kurallarından ayrılmadan gerek kamusal göreviniz, gerekse özel yaşantınızda özenle hareket edip eleştiriye açık tutum ve davranışlardan kaçınmalısınız.''

Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten Altunkaynak, demokrasinin getirdiği özgürlükleri yasal çerçevede kullanmanın herkesin hakkı olduğunu, ancak bu haklar kullanılırken başkalarının özgürlük haklarının da gözetilmesinin esas olduğunu ifade etti. Altunkaynak, ''Eğer hak ihlali varsa, bunu koruyup ve kollayacak, siz yargı mensupları olacaksınız'' dedi.

Hak aramada meşru zeminin yargı olduğunu belirten Altunkaynak, ''Yargıya işi düşenlere, 'Burada hak yerine teslim ediliyor' güvenini sağlayacak, başka yerlerden hak arama yollarını kapatacak, hukuku yaşatacak ve egemen kılacak yine sizlersiniz'' diye konuştu.

Altunkaynak, yargının her zaman sorunları bulunduğunu, bundan sonra da olacağını, bunları hep birlikte aşıp yargıyı hakkettiği yere getireceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu,adli yargı hakim adayı birincisi Şerife Duran'a plaket verdi ve kutladı.

Daha sonra hakim ve savcı adayları kura çekerek, görev yerlerini belirledi.

Danıştay Başkanı Çörtoğlu, kura çekimine katılamayan bir savcı adayının yerine görev yerini belirledi. Çörtoğlu'nun çektiği kura ile aday savcı Elmalı Cumhuriyet Savcısı oldu.

Kura çekimi sırasında bazı adayların oldukça sevindiği, bazılarının ise hüzünlendiği gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber