Kayıt yaptıran milletvekillerinin sayısı 212 oldu

26. Dönem Parlamentosu'na kayıt yaptıran milletvekillerinin sayısı 212 oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıt yaptıran milletvekillerinin sayısı 212 oldu

Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. Dönem Parlamentosu'na kayıt yaptıran milletvekillerinin sayısı 212'ye yükseldi.

Meclis Şeref Holü'nde kurulan merkezde milletvekillerinin kayıt işlemleri bugün de devam etti.

Kayıt için merkeze gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin'in rozetini eşi gazeteci Seval Yılmaztekin taktı.

TBMM'de ilk dönemi olduğunu belirterek, ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulunan Yılmaztekin, "Güzel hizmetlere imza atacağız. Mühim olan memleketimize hizmet etmek. Biz hep 'milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmak için geldik' diyoruz. Hizmetin bir yolu da burası. Bu yoldayız, hizmetteyiz" dedi.

"Eşiniz de haberci destek aldınız mı?" sorusuna Yılmaztekin, "Sağolsun her zaman yardımcı oldu. Bazı konularda taktikleri oluyor. Onların da faydalı olduğunu şu an görüyorum" yanıtını verdi.

Seval Yılmaztekin ise gazetecilerin, "Her zaman kameranın öbür tarafındaydınız şimdi ise bu tarafındasınız" ifadesine karşılık, "Haber olmak farklıymış, heyecan vericiymiş" diye konuştu.

Eski Musul Başkonsolosu ve CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz da kayıt sonrası yaptığı açıklamada, Ardahan halkına teşekkür ederek, "Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum ki Meclis'teki çalışmalarımızla bir fark yaratırız. Diplomasideki 20 yılımızı buradaki siyasi çalışmalarımızla takviye ederiz. Daha da önemli bir noktaya getirmiş oluruz" diye konuştu.

Yılmaz, bir gazetecinin "Suriye'ye kara harekatı tartışılıyor" sözleri üzerine, "Seçim bölgesinden dün geldik ve ayağımızın tozuyla da Meclis'e geldik. Dış politikayla ilgili gerekirse daha kapsamlı değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde sizinle paylaşmış olacağız" karşılığını verdi.

- Meclis bahçesinde katmer pişirildi

Öte yandan, kayıt yaptırmaya gelen milletvekillerinin Meclis'te dağıttıkları, illerinin yöresel ürünleri renkli görüntülere sahne oldu.

Milletvekilleri tarhana, tarhana çorbası, lokum, elma, portakal, kaşar, lavaş, pişmaniye, fındık, fıstık ezmesi, kuru incir, armut, cezerye ve porselen fincan gibi ürünleri dağıtırken, AK Parti Kilis milletvekilleri de Meclis bahçesinde kurdurdukları stantta hazırlanan katmerleri ikram etti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da son yazdığı kitabını dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber