Ankara Üniversitesi'nde 'sosyal etkinliklere katılım payı' protestosu

Haber Giriş : 05 Ekim 2006 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesinden (AÜ) bir grup öğrenci, kayıt döneminde kendilerinden "sosyal etkinliklere katılım payı" adı altında para alındığını savunarak eylem yaptı.

Rektörlük binası önüne gelen grup, yanlarında getirdikleri pankartları açarak, sloganlar attılar.

Daha sonra grup adına açıklama yapan AÜ Hukuk Fakültesi Öğrencisi Süleyman Birlik, üniversitenin kayıt döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilerden 60 YTL, eski öğrencilerden de 25 YTL "sosyal etkinliklere katılım payı" adı altında para aldığını söyledi.

Ankara Üniversitesi yönetmeliğinde ve YÖK Kanununda bu paranın zorunlu alınmasına dair hiçbir düzenleme bulunmadığını ifade eden Birlik, buna karşın kayıt yaptırmaya gittikleri zaman kendilerine bu parayı ödemek zorunda kaldıklarını, "aksi takdirde kayıt yaptıramayacaklarının söylendiğini" öne sürdü.

Sene içinde üniversitenin sosyal etkinliklerinden yararlanmak için kendilerinden zaten para talep edildiğini belirten Birlik, havuz üyeliği için 50 YTL, spor salonundan faydalanmak için 10 YTL, gibi ücretler ödediklerini kaydetti.

Birlik, konuyla ilgili bir öğrencinin açtığı davada, Ankara 1. İdare Mahkemesinin paranın öğrenciye geri ödenmesine karar verdiğini de söyledi.

Bu paraların kendilerine geri ödenmesini talep ettiklerini vurgulayan Birlik, bu nedenle hazırladıkları dilekçeleri Rektörlüğe vermek üzere geldiklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından öğrenciler ödedikleri "Sosyal etkinliklere katılma payı paralarının kendilerine iade edilmesi taleplerini içeren dilekçelerini teker teker Rektörlüğe teslim etti.

Birlik, dilekçelere 60 gün içerisinde cevap verilmesi gerektiğini belirterek, bu süre sonunda bu paralar geri ödenmezse dava açacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber