Polis Akademili hocalara soruşturma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet, Org. Büyükanıt'ın eleştirdiği TESEV almanağındaki makaleleri yazan Polis Akademisi'nin 5 öğretim üyesi hakkında soruşturma açtı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eleştirdiği TESEV'in yayımladığı almanakta makaleleri yer alan Polis Akademisi'nin 5 öğretim üyesi hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Org. Büyükanıt'ın Harp Akademileri Komutanlığı'nın yeni eğitim yılı açılış töreninde yönelttiği eleştirilerden 3 gün sonra yazılı bir açıklama yapan EGM, Org. Büyükanıt'ın almanağın 9 bölümünün Polis Akademisi'nce yazıldığı yolundaki sözlerine açıklık getirdi.

EGM, bir gazetede yer alan haberde almanağı hazırlayan Volkan Aytar'ın "Almanağa Polis Akademisi'nden hoca sağlamak için resmi bir talebimiz olmadı. Münferit hocalar yazdı. Bu hocalar almanakta yazmak için kendi kurumlarından izin aldı" yönündeki sözlerine de yer verdi.

'İlgimiz yok'

Almanakla, kurumun uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Bahse konu almanakta yazısı bulunan akademi öğretim üyelerinden hiçbiri, Emniyet Genel Müdürlüğümüze veya Polis Akademisi Başkanlığı'na başvuruda bulunmamış ve kendilerine yazılı veya sözlü izin verilmemiştir" denildi.

Almanakta yazısı bulunan öğretim üyelerinin emniyet hizmetleri sınıfından olmayıp, akademik unvanlı personel olduğunu belirten EGM, "Bu kişilerin almanakta ortaya koyduğu fikirler, tamamen kendi şahsi görüşleri olup kurumumuzu bağlamamakta ve görüşünü yansıtmamaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber