Erdoğan'dan Öğretmenler Günü mesajı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: - "Gelecegimize iliskin hedeflerimize ulasabilmemiz konusunda en buyuk gorev, ogretmenlerimize dusuyor. Turkiye'nin 2023 hedeflerine ulasmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata gecirmesinde, ogretmenlerimizin cabalarının, emeklerinin cok onemli payı olacaktır" - "Okullara, ogretmenlere, diger egitim kurumlarına ve kadrolarına yonelik saldırılarda bulunanları milletimiz asla affetmemistir, affetmeyecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2015 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan Öğretmenler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gelecegimize iliskin hedeflerimize ulasabilmemiz konusunda en buyuk gorev, ogretmenlerimize dusuyor. Turkiye'nin 2023 hedeflerine ulasmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata gecirmesinde, ogretmenlerimizin cabalarının, emeklerinin cok onemli payı olacak" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "24 Kasım Ogretmenler Gunu" dolayısıyla yayımladığı mesajda, ögretmenlerin, insanı en ideal sekilde egitmek, gelecegi insa etmek gibi son derece kutsal bir gorevi yerine getirdiğini belirtti.

Milletin her bir ferdinin, kendisi ve cocukları icin ogretmenlere şükran borcu olduğunu vurgulayan Erdoğan, ilk emri "oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak, ogrenmenin ve dolayısıyla ogretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir oneminin bulunduğunun altını çizdi.

Bugun de milletce egitime, ogretime, ilme, alime, ogretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklasıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ulkemizde saygınlıgı en yuksek meslek mensuplarının basında ogretmenler, ilim adamları gelmektedir. Bilmek ve ogrenmek, insanoglunun dogustan gelen bir ozelligidir. Ogretmenler, bu vasfı, uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kotuyu ayırt etmeye tahvil etmekle mukelleftirler. Dolayısıyla ogretmen, evet ogretendir ama bununla birlikte egiten, terbiye eden, cocugun icindeki cevheri ortaya cıkartan kisidir; oyle olmalıdır. Insan yetistirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kultur insasıdır.

Ogretmenlerimizi, kendilerine emanet ettigimiz cocuklarımızı bu anlamda da yetistiren insanlar olarak goruyor, kendilerinden boyle bir gayret bekliyoruz. Bu nedenledir ki gelecegimize iliskin hedeflerimize ulasabilmemiz konusunda en buyuk gorev, ogretmenlerimize dusuyor. Turkiye'nin 2023 hedeflerine ulasmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata gecirmesinde, ogretmenlerimizin cabalarının, emeklerinin cok onemli payı olacaktır."

Erdoğan, aziz milletin, gecmiste oldugu gibi gelecekte de ogretmenlerine sahip cıkmaya devam edeceğine dikkati çekerek, "Okullara, ogretmenlere, diger egitim kurumlarına ve kadrolarına yonelik saldırılarda bulunanları milletimiz asla affetmemistir, affetmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

- "Ögretmenlerimize sukranlarımı sunuyorum"

Ögretmenliğin, sadece ucreti, imkanı icin yapılacak bir meslek olmadığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu meslegi gonulden sevmeyen, kendini bu ise adamayan hic kimsenin, gercek manada bir ogretmen olamayacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 81 ilinde, sehir merkezlerinden en ucra koylere kadar her karısında vazifelerini hakkıyla yerine getiren ogretmenleri, kendilerini egitime ve ogrencilerine adamıs olmalarından dolayı en icten duygularla tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Bu dusuncelerle, Millet Mekteplerinin acıldıgı ve Gazi Mustafa Kemal'e Basogretmenlik unvanının verildigi bu anlamlı gunde, ogretmenlerimize sukranlarımı sunuyorum. Tum ogretmenlerimizin ve egitim camiamızın 24 Kasım Ogretmenler Gunu'nu yurekten kutluyorum. Bu vesileyle emekli ogretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmis ogretmenlerimizi rahmetle anıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber