Akdeniz Üniversitesi'ndeki gerginlik: 2 tutuklama

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 4 yıl önce meydana gelen olayı protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 10:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Akdeniz Üniversitesi'ndeki gerginlik: 2 tutuklama

Akdeniz Üniversitesi'nde, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 4 yıl önce meydana gelen olayı protesto etmek için izinsiz gösteri düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 29 Aralık'ta üniversite yerleşkesindeki olayda, özel güvenlik ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesine rağmen dağılmamakta direnen ve kolluk görevlilerine saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H sempatizanı olduğu iddia edilen 8 kişiden 6'sı hakkında, "2911 sayılı kanuna muhalefet etmek" suçundan işlem yapıldı.

Söz konusu 6 kişi, cumhuriyet savcısının talimatıyla emniyet müdürlüğünde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

"2911 sayılı Kanun'a muhalefet" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen 2 kişi ise "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan tutuklandı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın 4. yılı dolayısıyla üniversite yerleşkesinde yürüyüş yapmak isteyip, yolu araç trafiğine kapatan ve terör örgütü PKK lehine sloganlar atan yaklaşık 150 kişilik grup, uyarılara rağmen dağılmayınca polis ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmişti.

Polise taş, şişe ve havai fişekle saldıran gruptakiler, müdahalenin ardından yerleşkeden çıkarak, Kültür Mahallesi'nde ara sokaklara dağılmış, çıkan olaylarda başına taş ve şişe isabet etmesi sonucu yaralanan iki polis memuru, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılmıştı.

Müdahale sırasında 8 kişi, gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber