Sahibinden Başkan'a kelepir 3 katlı konak!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakırköy'ün CHP'li Belediye Başkanı Erzen'e, encümen kararıyla 3 katlı konak kiralandı. Benzerleri en az 3 bin euro'ya kiralanan konak Başkan'a 2 bin 500 YTL'ye verildi

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e, 4 Ekim 2005 tarihinde Bakırköy Belediyesi Encümeni'nin aldığı karar ile bir lojman kiralanmasına karar verildi. Encümen kararında, belediyeye ait 7 lojmanın bulunduğu, bu lojmanların dolu olması nedeniyle, Belediye Başkanı'nın acilen konut olarak kullanacağı bir yere ihtiyaç bulunduğu kaydedildi. Bu kararın ardından, 15 Ekim 2005'te Erzen'in lojman olarak kullanması için, Yeşilköy Şevketiye Mahallesi İstanbul Caddesi No:18'de bulunan konağın 2 nolu dubleks dairesi ve küçük stüdyo, aylık 2500 YTL'ye kiralandı. 30 bin YTL tutarındaki yıllık kira bedeli ev sahibine peşin olarak ödendi.

Kira kontratında, yeni ve lüks olarak gösterilen evin, Bakırköy Belediye Başkanı Erzen'in konutu olarak kullanılacağı ibaresine de yer verildi. Emlakçılar, aynı bölgedeki benzer konutların kirasının aylık, 3.500-5000 euro olduğunu belirtiyor. Başkan Ateş Ünal Erzen, dairenin yaklaşık 300 metrekare büyüklüğünde olduğunu kaydederek, binada kendisi dışında iki kiracı daha bulunduğunu belirtti.

KOMİK RAKAM

Kiralamanın encümen kararıyla yapıldığını anlatan Erzen, ?Burası lojman olarak kiralandı. Belediye Başkanı'nın oturacağı bir konut bulunmuyordu. 3 katlı bir bina. Biz bunun bir katını kiraladık. Daha önce Ataköy'de kiralık bir dairede oturuyordum. Sözleşmesi 15 Ekim'de dolan kontrat aynı kira bedeli ile bir yıl daha uzatıldı? dedi. AK Parti'nin İlçe Başkanı Mahmut Gürcan, 2500 YTL'lik kira bedelinin düşündürücü ve komik bir rakam olduğunu kaydederek, ?Keşke haberim olsaydı da, ben kiralasaydım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber