Kimliğini kaybetti, başı beladan kurtulmadı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaat ustası Eyüp Karahan'ın 2001 yılında bir otobüs yolculuğu sırasında kaybettiği nüfus cüzdanı başına ummadık işler açtı. Aradan geçen yıllara rağmen halen nüfus cüzdanından dolayı başı beladan kurtulmayan Karahan, son olarak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etti.

Zonduldak'ın Alaplı ilçesinde inşaat ustalığı yapan 45 yaşındaki Eyüp Karahan, 2001 yılında otobüsle İstanbul'dan dönerken nüfus cüzdanını kaybetti.

Hemen muhtarlığa başvuran Karahan, kayıp ilmuhabiri almasına rağmen kayıp kimliğinden dolayı başına geleceklere engel olamadı. İş nedeniyle 2003'de Artvin'e giden Karahan, bir bankadan hesap açtırmak için gittiğinde kendi adına Bursa Osmangazi ilçesinde hesap açtırıldığını gördü. Bunun üzerine Bursa'ya gelen Karahan, kendi adına biri cep telefonu olmak üzere 3 telefon hattı alındığını ve yaklaşık 3 bin YTL'lik telefon fatura borcu olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Konuyu detaylıca araştıran Karahan, Osmangazi İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden nüfus cüzdanının üzerinde oynama yapıldığını tespit etti.

Karahan, kimliği üzerinden dolandırıcılık yapan şahsı veya şahısları bulmak için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etti. Ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek ifade veren Karahan; "Bir cüzdan kaybettim, başıma gelmedik kalmadı. Bundan sonra kimliğini kaybeden vatandaşlarımız hemen gazeteye kayıp ilanı versin ve ilgili evraklarını iptal ettirsinler. Halen telekoma ödemem para var. Ama bu telefonları kullanmadığımı ispat edemiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber