Kiptaş, 'peşinatsız' ev için AB kapısında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, alt gelir grubunu peşinat ödemeden ev sahibi yapabilmek için Kiptaş aracılığı ile Avrupa Birliği sosyal fonlarının kapısını çalacaklarını söyledi.

Hayallerinin insanları gerçek anlamda kira öder gibi ev sahibi yapmak olduğunu ifade eden Topbaş, "Özellikle dar gelirliler için peşinat ödemenin ve bir taraftan kira öderken diğer taraftan taşınacakları evin taksitini ödemenin ne kadar zor olduğunun farkındayım. İnsanlar dişinden tırnağından, sağlık harcamalarından artırarak tasarruf yapıyor. Bizim gönlümüzden insanları önce ev sahibi yapıp, sonra taksitleri almak geçiyor. Fakat bu bütçe ile bunu gerçekleştirmemiz zor" dedi.

Hedef 50 bin konut Kiptaş'ın kendisi göreve gelinceye kadar son 10 yılda 19 bin 800 konut inşa ettiğini söyleyen Topbaş, şu an devam eden projeler de dahil edildiğinde bu rakamın 33 bin 807 olduğuna dikkat çekti. Topbaş görevi bıraktığında inşa edilen konut sayısını en az 50 bine ulaştıracaklarını vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1.5 milyar YTL'si karayollarına ve 3.5 milyar YTL'si metro ile hafif raylı taşıma sistemlerine olmak üzere toplam 5 milyar YTL'lik ulaşım yatırımı yaptığını kaydeden Kadir Topbaş, "Gönül ister ki en az 100 bin konut yapalım. Bunu fakir insanlara tahsis edelim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber