Borcu borçla da ödeyemeyen tren şefi intihar etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da kredi kartı borcunu ödemek için tefecilerden para alınca, borcu katlanıp 30 bin YTL'yi aşan 35 yaşındaki tren kontrol şefi Ali Özkurt, girdiği bunalım sonucu trenin altına atlayıp, canına kıydı.

TCDD Adana Garı'nda Harekat Kontrol Şefi olarak görev yapan Ali Özkurt, geçen salı günü saat 17.00 sıralarında Fevzipaşa Mahallesi'nden geçen demiryolu kenarında bekleyip Mersin-Adana seferini yapan yolcu treni geçtiği sırada altına atladı. Olay yerinde yaşamını yitiren Özkurt'un kaza kurbanı olduğu, trenden düştüğü sanıldı, ancak yapılan araştırma ve makinistlerin ifadelerinin alınması sonucu olayın intihar olduğu anlaşıldı. Özkurt'un Adana'dan Mersin'e giden yolcu trenine binip, Şakirpaşa Durağı'nda indiği, demiryolu kenarından Fevzipaşa Mahallesi otogar arkasındaki diğer durağa kadar yürüdüğü, Mersin yönünden gelen yolcu treni geçtiği sırada da altına atladığı belirlendi.

Özkurt'un cenazesi otopsi sonrası yakınlarınca alınıp, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne götürülerek toprağa verildi.

Olayla ilgili polise bilgi veren Özkurt'un yakınları, ?Ali, bankalara yüklü miktarda kredi kartı borcu olduğunu söylüyordu. Rakamını bilmiyoruz ama, bu borcu ödeyebilmek için tefeciden borç aldığını, onlara da parayı ödeyemediğini, borcunun 30 bin YTL'ye kadar arttığını biliyorduk. Tefeciden aldığı borcu ödemekte çok zorlandı, evine 2-3 kez haciz geldi. Bunu ödeyebilmek için kardeşleri 2-3 ay önce bankalardan 35 bin YTL kredi çekti. Borcunun bir bölümünü bu krediyle ödedi, kalan kısmını da taksitlendirmişti. Bu nedenle bunalıma girmişti. Bu yüzden intihar etmiş olabilir. Belki başka yerlere de borcu vardı, ama, biz bilmiyoruz? dedi.

HACİZ MEMURU MU BEKLİYORDU?

Özkurt'un intiharından önce, iki durak arasında yürürken cep telefonuyla babası Mustafa'yı arayıp, sohbet ettiği anlaşıldı. İddiaya göre, Özkurt, babasına, eve gelen birileri olup olmadığını sordu, bu konuşmadan kısa bir süre sonra da intihar etti. Özkurt'un bu sorusuyla, borcu nedeniyle haciz memurlarının gelmesi beklentisi içinde olabileceği de ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber