Grip vakaları olağan seyrinde

2 bin 905 hastadan alınan örneklerden 463'ünde H1N1 tespit edildi. Grip Bilimsel Danışma Kurulu toplantısında, "Mevcut verilerin, geçen yıllardaki grip sezonu verilerinden farklı olmadığı, gribin olağan seyri içerisinde olduğu" saptaması yapıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Grip vakaları olağan seyrinde

Sağlık Bakanlığı Grip Bilimsel Danışma Kurulu'nunda son zamanlarda gündeme gelen domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüyle ilgili açıklamada bulundu. Buna göre, yapılan genetik analizlerde H1N1 virüsünün daha önceki sezonlarda dolaşımda var olan virüsler ile aynı olduğu tespit edildi. Mevcut verilerde geçtiğimiz yıllardaki grip sezonu verilerine kıyasla farklı bir durum olmadığı, gribin olağan seyri içerisinde olduğu tespit edildi.

İLAÇ ERİŞİMİNDE SIKINTI YOK

Mevcut aşının ve ilacın virüse karşı etkili olduğu, ayrıca ülke genelinde antiviral ilaç ve aşıya erişimde herhangi bir sıkıntının olmadığı açıklandı. Bu hastalığın her yaşta görülebildiği, özellikle risk grubundakilerde hastalığın daha ağır seyrettiği hatta ölümlere neden olabildiği belirtilen açıklamada, gebeler, 65 yaş ve üzerindekiler ile 2 yaş altındakiler, kronik hastalığı bulunanlar, kan, nörolojik ve metabolik hastalığı olanlar, şeker hastaları, sağlık çalışanları ile 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenlerin risk grubunda yer aldığı belirtildi.

Hepatit A aşı üretimi başlayacak

İlaç ve tıbbi cihazların Türkiye'de üretilmesi için yatırımcılara çeşitli kolaylıklar getiren Sağlık Bakanlığı, bu yıl ilk olarak Hepatit A aşısında alım garantisi vererek yerli üretim için harekete geçti. Bakanlık, Türkiye'de fabrika kurarak yerli bir firmayla işbirliği yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber