MLKP'ni katliam timi yakalandı

İstanbul'da provokatif saldırı hazırlığında olan ikisi kadın üç teröristin evlerinde, eylem planları ve krokiler ele geçirildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Ocak 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MLKP'ni katliam timi yakalandı

Mustafa Çolakoğlu

Sultanahmet'te 10 turistin yaşamını yitirdiği bombalı saldırısıyla turizmin kalbini kana bulayan DAEŞ'ten sonra, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın eski örgütü MLKP'nin de katliam için harekete geçtiği ortaya çıktı. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, Marksist-Leninist görüşte olan ve PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD ile birlikte Kobani'de savaşan terör örgütü Birleşik Özgürlük Güçleri'nin, İstanbul'da bombalı ve silahlı eylem hazırlığı yaptığını belirledi.

KRİTİK SALDIRI PLANI

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Şişli'de iki adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, İstanbul'daki iki kritik noktaya ses getirecek bombalı ve silahlı saldırı planlayan ikisi kadın üç MLKP'li teröristi yakaladı. Teröristlerin Kobani'deki örgüt kamplarında bomba ve suikast eğitimi aldıktan sonra, İstanbul'a geldiği tespit edildi.

KROKİLER BULUNDU

Evlerde yapılan aramada patlamaya hazır bombalar, bir Kaleşnikof uzun namlulu tüfek, bir tabanca, çok sayıda mermi, eylem planları, keşif istihbarat raporları ve krokiler ele geçirildi.Gözaltına alınan 'Suikast Timi'nin sorgusu sürüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber