'Terörün mağduriyet oluşturmaması mümkün değil'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yeğin: - "Bazıları, bazı siyasi taleplerini çatışma üzerinden, silah üzerinden yerine getirmeye çalışıyor. Tabii hükümet toplumun, sivillerin can güvenliğini sağlamakla yükümlü. Bu konuda da çok büyük bir hassasiyetle bu operasyonlar yürütülüyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2016 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Terörün mağduriyet oluşturmaması mümkün değil'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, "Bazıları, bazı siyasi taleplerini çatışma üzerinden, silah üzerinden yerine getirmeye çalışıyor. Tabii hükümet toplumun, sivillerin can güvenliğini sağlamakla yükümlü. Bu konuda da çok büyük bir hassasiyetle bu operasyonlar yürütülüyor" dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden Yeğin, İl Başkanı Muhammet Akar ve teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Yeğin, kentte yapılan faaliyetlere ilişkin Akar'dan bilgi aldı, parti üyelerine hitap etti.

Daha sonra Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (DESOB) ve Diyarbakır Ticaret Borsasını (DTB) ziyaret ederek, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ve DTB Başkanı Engin Yeşil ile görüşen Yeğin, bölgedeki terör olaylarının ekonomi alanında ortaya çıkardığı mağduriyetleri ve sorunları dinledi, çözüm önerilerine ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Yeğin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemlerde hendeklere ve terör olaylarının artmasına karşı hükümetin ve güvenlik güçlerinin operasyonları neticesinde bölgede hareketlilik yaşandığını, bazı ailelerin evlerinde göç ettiğini belirtti.

Sorunların çözümü için önerilere kulak vermek amacıyla kente geldiklerini, temasları sırasında bölgedeki sorunlara ilişkin paylaşılan görüşleri not aldıklarını söyleyen Yeğin, şöyle konuştu:

"Burada herkes sorunlara ilişkin görüşlerini paylaştılar. Bunları not ettik. Bizim bakanlığımızı ilgilendiren tarafları var. Bunları özellikle bakanlığımızın İŞKUR üzerindeki belli argümanlarla belli hareketler oluşturarak çözümüne ilişkin sanıyorum güzel alternatifler oluşturma şansımız olacak. Bakanlığımızın dışında da konular var. Bankalarla, kredilerle ilgili sorunlar var. Bunları da not ettik, inşallah Ankara'ya döndüğümüzde hem kendi bakanlığımızla ilgili hem diğer konularla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini ilgili yerlere, muhataplarına ileteceğiz. Verimli bir görüşme olduğuna inanıyorum."

- "Terörün mağduriyet oluşturmaması mümkün değil"

Terör örgütünün faaliyetleriyle mağduriyet oluşturduğuna değinen Yeğin, şöyle devam etti:

"Burada terörün mağduriyet oluşturmaması mümkün değil. Hiç beklenmedik şekilde insanları yataklarında, otobüs duraklarında öldürüyorlar. Siviller, çocuklar terör örgütü tarafından öldürülüyor, şehit ediliyor. Allah hepsine rahmet eylesin. Bunun oluşturduğu psikolojik bir atmosfer var. Buna dönük olarak yapılan operasyonlarla beraber bir sosyal hareketlilik var. İlçeden merkeze doğru insanlar daha güvenli alanlara hareket ediyorlar. Dolayısıyla bu merkezde bir yığılma, konut, kira, iş talepleriyle ilgili birtakım sorunlar ortaya çıkartıyor."

- "Hükümet güvenliği sağlamakla yükümlü"

"Barış, huzur, güvenlik, bunlar insanın en temel ihtiyaçlarından birisidir" diyen Yeğin, güvende olan insanın potansiyelini daha iyi yansıtabileceğini ifade etti.

Hükümetin ülkede barış, huzur ve güvenliğin tesisi için risk alarak ciddi adımlar attığını vurgulayan Yeğin, şu ifadelere yer verdi:

"Burada barışın olması için, burada insanların birbirleriyle kavga etmemesi için gerekli iyileştirmeler yapıldı, son 13 yıl içerisinde çok ciddi adımlar atıldı. Özellikle 2005'ten sonra burada barış ortamının oluşması ve olgunlaşması için hükümet çok ciddi riskler alarak, ciddi risklerin altına girerek burada toplumsal manada gerçekleşen bütün taleplere elinden geldiğince çok önemli ölçüde ulaşmayı başardı. Fakat bazıları, bazı siyasi taleplerini çatışma üzerinden, silah üzerinden yerine getirmek istiyor, yerine getirmeye çalışıyor. Tabii hükümet güvenliği sağlamakla yükümlü, toplumun, sivillerin can güvenliğini sağlamakla yükümlü. Bu konuda da çok büyük bir hassasiyetle bu operasyonlar yürütülüyor."

Yeğin, insanların barış ve huzur ortamınında hep birlikte yaşaması temennisinde bulundu.

İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğünü de ziyaret eden Yeğin, bazı sendika temsilcileriyle de bir araya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber