'Süreli, kuralları ve takvimi belli bir süreç istiyoruz'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini bu hafta içinde belirleyeceklerini kaydetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2016 22:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Süreli, kuralları ve takvimi belli bir süreç istiyoruz'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yeni Anayasa konusunda süreli, kuralları ve takvimi belli bir süreç istediklerini söyledi.

Turan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini bu hafta içinde belirleyeceklerini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yoğun programı olduğuna vurgu yapan Turan, üyeleri ne zaman bildirecekleri sorusuna, konunun ele alındığını ancak nihai karara varılmadığını ifade etti.

Yeni Anayasa yapımının kendileri için süreli olması gereken bir süreç olduğunu belirten Turan, "Yıllara sari, 4 yıl boyunca devam eden bir komisyon değil... Çok daha net süreli, kuralları, çalışma takvimi belli bir süreç istiyoruz. İnşallah bugün yarın isimleri Genel Başkanımızın da takdiriyle Meclis Başkanımıza ileteceğiz. Ondan sonrası tekrar Meclis Başkanımızın diğer partilerle yapacağı süreç olacaktır" diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan tarafından telefon dolandırıcılığıyla ilgili yasa teklifi hazırlandığının söylenmesi üzerine Turan, "Cahit Bey'in teklifi henüz bize gelmedi. İnceleyelim, bakalım. Ama AK Parti olarak toplumsal tüm sorunlara duyarsız kalmayan bir partiyiz, hareketiz. Son zamanlarda telefon dolandırıcılığı çok fazla dile getirilen bir husus oldu. Dolandırıcılık başlı başına TCK'da yer almakla beraber, ekstra bir kanun düzenlemesi talebi ve ihtiyacı varsa hiç çekinmeden bunu da torba yasalarımızdan birine ekleyerek yasalaştırabiliriz" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber