Ankara Müftülüğünden organ ve kan bağışı hutbesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organ nakli ve kan bağışının insan sağlığı açısından taşıdığı önem, hutbeyle anlatılacak.

Ankara Müftülüğünce Organ Bağışı Haftası dolayısıyla hazırlanan "Organ Nakli ve Kan Bağışı" hutbesi, yarın camilerde okunacak

İslam dininin, insan sağlığına büyük önem verdiğine dikkat çekilen hutbede, hayat ve sağlığın, "Allah'ın verdiği nimet ve emanet olduğu" belirtildi.

Sağlığın korunmasının, gerektiğinde tedavi olunmasının Allah'ın emri olduğu vurgulanan hutbede, organ naklinin de bir tedavi yöntemi olduğu ve bazı şartların yerine getirilmesi halinde İslam dininin organ naklini caiz gördüğü belirtildi.

Sıkıntıda bulunanlara maddi ve manevi olarak yardım etmenin, Müslümanların hem insani hem de dini görevi olduğuna dikkat çekilen hutbede, "Bu nedenle, organ nakli ve kan bağışı konusunda gereken hassasiyeti göstermeli, ilgililere yardımcı olmalı, insani ve dini bir görevi yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşamalıyız" denildi.

Ankara'da cuma namazları yarından itibaren saat 12.00'de kılınacak.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Müftülüğü, yaz saati uygulamasının sona ermesi nedeniyle cuma namazı saatinde yeni düzenlemeye gitti.

Buna göre, şu günlerde saat 11.40 dolayında okunan öğle ezanı, yarından itibaren cuma günleri Ankara'da bir süre saat 12.00'de okunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber