'Bizi örnek alsınlar'

Nüfusundan çok mülteciye ev sahipliği yapan Kilis'in Belediye Başkanı Hasan Kara, dünyanın kendilerini örnek alması gerektiğini ifade etti. Kara, "Dünyanın yapılan misafirperverliği görmesini istiyoruz

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Şubat 2016 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bizi örnek alsınlar'

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 3 milyon mültecinin 127 bin 200'ü, nüfusu 90 bin olan Kilis'te yaşıyor. Nüfusundan fazla mülteciye ev sahipliği yapan Kilis'in, Nobel Barış Ödülü'ne aday olması için yapılan başvuru kabul edildi. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, dünyanın Kilis'i örnek alması gerektiğini söyledi. Kara, "Bu örneğin dünya tarihine geçmesi açısından bu ödülü önemsiyor ve dünyanın yapılan misafirperverliği görmesini istiyoruz" diye konuştu.

NÜFUSUMUZDAN FAZLA MİSAFİR

Kara sözlerini şöyle tamamladı: "Bomba seslerinden duramadığımız, gürültüden sarsıldığımız bir ortamda biz kendi nüfusumuzdan fazla misafire ev sahipliği yapıyoruz. Kilis'te yaşanan örnek dünya kurulduğundan bu yana yaşanmamıştır. Fakat dünya bizi görmezden geliyor. Türkiye'nin kapılarını hiç kapatmadığı halde, Avrupa'nın sürekli kapıları açmaları yönünde çağrıda bulunuyorlar. Güney kapısını açıp batı kapısını kapatmamız imkansız."

Yetimlere ders

Suriye'de aile fertlerini kaybeden yetim çocuklar, Meşail El Gad (Yarının Meşaleleri) Geçici Eğitim Merkezi'nde yarım kalan eğitimlerine devam ediyor. Suriye'deki müfredatın yanında Türkçe ve İngilizce dersleri de veren okulda 406 yetim bulunuyor.

Fatih Özer, Betül Özdemir 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber