Konaklama fiyatı 9 Euro'ya düştü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konaklama fiyatı 9 Euro'ya düştü büyük oteller kışın 'tatil' yapacak

Turist sayısının azaldığı kış aylarında boş yatakları doldurmak isteyen oteller günlük fiyatları 9 Euro'ya kadar düşürdü. Fiyatların bu denli ucuzlaması ise büyük otelleri vurdu.

Almanya'dan en fazla turist getiren tur operatörü Öger, ilk defa bu sezon sahil bölgelerindeki 8 otelini kışın kapatma kararı aldı. 9 Euro'ya kaliteli hizmet verilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, fiyatlarda aşırı düşüşün turizme zarar verdiğini söyledi. Öger, "Akdeniz çanağında fiyatta bu kadar rekabet eden ülke sadece biziz. Kışın fiyatı düşük gören turist yazın da uygulanmasını istiyor." diyor.

Yaz dönemini kayıplarla kapatan turizm sektörü, kışın girmesiyle boş yatakları doldurma telaşına girdi. Otelcilerin özel indirimleri sayesinde Ramazan Bayramı'nda sahil bölgelerinde doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Doluluğu devamlı yüksek tutmak isteyen bazı oteller ise radikal indirimlere gitti. Geçen yıl 99 Euro'ya 5 gece 6 gün paket turlarla gündeme gelen Antalya'daki Wing Travel, yeni düzenlediği paket programında günlük konaklama, kahvaltı ve akşam yemeği fiyatını 9 Euro'ya indirdi. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kanat Elibol, amaçlarının iç pazarı hareketlendirmek olduğunu söyledi. Yarım pansiyon oda fiyatlarının bile 12-15 Euro arasında maliyetinin olduğunu belirten otelciler ise 9 Euro'luk fiyatların kaliteyi düşüreceğini belirterek indirime tepki gösterdi.

Öger Turizm'in patronu Vural Öger, 9 Euro gibi fiyatlarla iş yapmalarının kendileri için imkansız olduğunu belirtiyor. Öger, "Kışın işler kendini kurtarıyordu. Ama bu iki yıldır bütün otelcilerden şikayetler yükseliyor." diyor. Öger, sorunun çözümü için Kuşadası, Marmaris, Antalya gibi bölgelerde yatak kapasitesinin sınırlandırılması ve Ege, Mersin gibi turizm potansiyeli yüksek bölgelere yeni teşvikler verilmesi gerektiğini ileri sürüyor. Öger, İstanbul'da bir otel sahibi olmayı düşündüklerini söyleyerek, "2005'te İstanbul'a 80 bin turist gönderdik. Potansiyeli yüksek bir şehir. Yatırım yapmak istiyoruz. Yer bakıyoruz." bilgisini veriyor.

KKTC, Rum kesimiyle rekabet için turist başına 25 sterlin verecek

Türk turizmcilerin yoğun ilgi gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, turizmde ön plana çıkmak için atağa kalktı. Güney Kıbrıs Rum kesimiyle rekabet edebilmek için yaklaşık 2 milyon dolarlık fon, tur operatörlerine teşvik için verilecek. Getirdikleri İngiliz turist başına 25 sterlin alacak olan operatörler, turistin KKTC'de konakladığını belgeleriyle ortaya koyacak. KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk, hedeflerinin en önemli pazarlarından birisi olan İngiltere'den 300 bin turist getirmek olduğunu söyledi. Doğrudan uçak seferi bulunmasından ve maliyeti 50 sterline yaklaşan avantajdan dolayı İngiliz turistlerin Güney Kıbrıs'ı tercih ettiğini belirten Öztürk, Rum kesimine gelen 3 milyon turiste mukabil Kuzey'e sadece 300 bin kişinin geldiğini söylüyor. Uzun bir araştırma sürecinin ardından özel havayollarıyla görüşerek fiyat indirimi yapmaları konusunda temaslarda bulunduklarını, ardından tur operatörlerini teşvik için model geliştirdiklerini belirten Öztürk, attıkları adımlarla Güney Kıbrıs'la rekabette eşit hale geldiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber