Mağdur gençler istihdam edilecek

Terörden arındırılan ilçelerde yeniden inşa sürecinde bölge halkının istihdam edilmesi de var. Bölgede yaşayan ve terörden mağdur olan gençler İŞKUR'un sağladığı işlerde çalışacak. Sur, Cizre ve Silopi'den 8 bin 200 genç işe başlayacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Mart 2016 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mağdur gençler istihdam edilecek

Diyarbakır Sur, Şırnak Cizre, Silopi ve İdil'de terör operasyonları tamamlandı. Operasyonlar sırasında halk ilçeleri terkederken, teröristlerin saldırıları sonucu evlerde büyük hasarlar meydana geldi. Şimdi yaraların sarılması için çalışmalar başlatılıyor. Bakanlar mesailerinin çoğunu bölgede geçirmeye başladı. Toplum yararına gerçekleştirilecek projelerin planlamaları sürerken, önümüzdeki günlerde süreç başlayacak süreçle ilçeler yeniden inşa edilecek.

MAĞDURLARA İSTİHDAM

Bölgede yaraların sarılması için önemli bir uygulama hayata geçirildi. Terör mağduru vatandaşlar, toplum yararına gerçekleştirilecek projelerde istihdam edilecek. İŞKUR eliyle yürütülecek "Kamu Yararına Çalışma Programı" kapsamında ilk etapta üç ilçede kadrolar belirlendi. Sur'da 5 bin, Cizre'de 2 bin, Silopi'de bin 200 kişilik kontenjan ayrıldı. Ancak üst sınır olarak belirlenen bu kadrolar, toplumsal talebin yoğunluğuna göre diğer ilçelere de kaydırılabilecek. Silopi'de 400 genç şimdiden toplum yararına çalışma programına dahil oldu. Diğer ilçelerde de kadrolar aşama aşama doldurulacak.

AİLELERE YAZI GÖNDERİLDİ

Program kapsamında her aileden bir kişi istihdam edilecek. Bu kişiler, tamamen mağdur aileler arasından seçilecek. Seçimin yapılması için mağdur ailelere yazı gönderildi ve aileden bir kişinin istihdam edilebileceği belirtilerek, söz konusu kişinin başvurusunun beklendiği ifade edildi.

İLK ETAPTA 9 AYLIK İSTİHDAM

İŞKUR program kapsamında gençlerin istihdamını hedefliyor. Gençler, 9 ay süreyle istihdam edilecek. İlçelerde toplumsal yapılanma projelerinde görev alacak olan bu kişiler sıkı güvenlik sorgulamalarından geçirildikten sonra istihdam edilecek. 9 aylık süre, ihtiyaç halinde uzatılabileceği gibi, program tamamlandığında ilçenin yeniden yapılandırılmasıyla birlikte istidam kanalları da açılmış olacak.

Kiymet Sezer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber