Zihinsel engellilere ömür boyu eğitim

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Kasım 2006 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, özel eğitim alan zihinsel özürlülerin eğitimlerini 18 yaşından sonra da sürdürebilmeleri için okul açacaklarını söyledi.

Özürlüler kanunu nedeniyle özel eğitim veren okulların Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çatısı altında toplanması nedeniyle Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) Ümraniye'deki ?Tekrime Tarman Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi?, ?Özel Makbule Ölçen Eğitim Kurumları Tekrime Tarman Özel Eğitim Okulu? adıyla MEB'e bağlandı. Düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, zihinsel engelli çocuklarla ilgili her türlü çalışmada 24 saat süreyle vakfın yanında olacaklarını belirtti. Özel eğitim kurumlarında eğitim gören çocukların ve gençlerin 18 yaşından sonra da eğitimlerinin sürmesi gerektiğini ifade eden Özer, ?Bu çocuklar 18 yaşına kadar eğitimlerini sürdürüyor, sonra evlerine gönderiliyor. Bayrampaşa Belediyesi ve KİPTAŞ Genel Müdürü bize arsa tahsis edecek. Buraya bu çocukların kaç yaşına gelirlerse gelsinler eğitimleri için atölyelerle donatılmış bir okul açacağız? açıklamasında bulundu.

HERKES POTANSİYEL ÖZÜRLÜ

İstanbul Vali Yardımcısı Ali Sözen de konuşmasında, herkesin potansiyel özürlü olduğunu hatırlatıp, ?Her sağlam kişinin özürlülere borcu vardır. Bu borcu ödemeliyiz? dedi. ZİÇEV Onursal Başkanı Makbule Ölçen de, 56 yıldır zihinsel özürlülerin eğitimiyle ilgilendiğini söyleyerek, Türkiye'de bu tür eğitim merkezlerinin sayısının artmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber