AVEA sözünü tutamadı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AVEA birkaç yıl önce başlattığı kurumsal hat hizmetiyle, AVEA hattı alanlara kendi kurumunda çalışan diğer AVEA hat sahipleriyle sabit ücret karşılığı diledikleri kadar konuşma olanağı vermeyi taahhüt etmişti. Ancak AVEA, son aldığı kararla, hat sahiplerinin süresiz konuşma haklarını kısıtladı.

AVEA, aynı kurumda çalışan personele her ay belli bir sabit ücret vermeleri karşılığında 10 yıl boyunca süresiz konuşma olanağı vermeyi taahhüt etmişti. Bu uygulama ile yaklaşık 7.5 milyon abone sayısına ulaşan AVEA şimdi tek taraflı aldığı bir kararla müşterilerinin süresiz konuşma haklarını kısıtladı. AVEA'nın sınırsız konuşma haklarını kısıtlamaya gittiği tarifeler Milli Eğitim Bakanlığı ile Emniyet tarifesi. Bu tarifeyi kullananların aylık bin dakika bedava konuşma hakları bulunuyor. Bu tarifeye sahip aboneler aylık vergilerle birlikte asgari 12 YTL para ödüyorlar.

HABERSİZ KALDIRILDI

AVEA, müşterilerinin süresiz konuşma haklarını 22 Ekim 2006 tarihinde aldığı tek taraflı bir kararla kaldırdı. Bu kararını müşterilerine ilk etapta duyurmayan AVEA Kasım ayının ortalarından itibaren böyle bir kısıtlamaya gittiğini mesajlarla duyurmaya başladı. AVEA, kurumsal hat kullanan abonelerinin bir çoğuna bu konuda hâlâ bilgi vermezken, bu bilgi eksikliğinden dolayı bir çok kişinin mağdur olacağı belirtiliyor.

TÜKETİCİ HUKUKUNA AYKIRI

Bu konuda en çok eğitimcilerin mağdur olduğunu ifade eden Eğitim Bir-Sen Hukuk Danışmanı Hüseyin Rahmi Akyüz, yapılanın tüketici haklarına aykırı olduğunu söyledi. Akyüz, bu hattı alanların sözleşmelerinde "ücretsiz konuşma 10 yıl geçerlidir" hükmü olduğunu hatırlatarak, AVEA'nın böyle bir düzenlemeye gitmesinin milyonlarca kişinin ticari kaygılarla yanıltılması anlamına geldiğini belirtti. Akyüz, bu hattı kullananların sözleşmelerinde "kullanıcı konuşma sınırını aşınca önlem alınır" ibaresi bulunduğunu hatırlatarak, "Kısıtlamaya bu maddeden dolayı gidiyorlar. Eğer öyle bir şey olursa, bunu istismar edenlere karşı bir önlem alınır. Herkes mağdur edilemez" dedi. Akyüz, sınırsız konuşma hakkı sözleşmesinin AVEA ile kurumlar arasında yapıldığına dikkat çekerek, "Bu konuda sendika üyelerimiz de mağdur olmaktadır. Ancak sözleşmede biz bulunmadığımız için bizim dava açmamız imkansız. Kurumların kendi personelinin mağdur olmaması için girişimde bulunması gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber