'Pakistan'ın acısını yürekten paylaşıyoruz'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Pakistan'da lunaparka yapılan saldırıyı kınayarak, "Onların acılarını yürekten paylaşıyoruz. Teröre karşı mücadele insanlığın mücadelesidir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2016 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Pakistan'ın acısını yürekten paylaşıyoruz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Pakistan'da lunaparka yapılan saldırıyı kınadı.

Bütün insanlığın teröre karşı ortak tavır takınması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bizim ulusal Kurtuluş Savaşımızda Pakistanlıların da alın teri vardır. Onların acılarını yürekten paylaşıyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Bizim üstümüze düşen bir görev varsa ona da hazır olduğumuzu buradan duyuruyoruz. Gönlünüz rahat olsun, teröre karşı mücadele ortak bir mücadeledir, insanlığın mücadelesidir."

"Düzce'deki darp olayının takipçisi olacağız"

Son zamanlarda terörün başka bir şekilde ortaya çıkmaya başladığını belirten Kılıçdaroğlu, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesi olayına değindi.

Kılıçdaroğlu, "Sonuna kadar takipçisi olacağız. Arkadaşlarımız gitti, eski genel başkanımız gitti, ben gittim, hep beraber il başkanımızın yanındayız. Olayın arkasında kimler var, onu da yakından takip edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Sıradan bir dava değil"

Konuşmasında gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın duruşmasına bazı ülkelerin büyükelçi ve konsoloslarının katılması ve buna ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara da değinen Kılıçdaroğlu, "Bu dava, demokrasinin, Türk hukuk sisteminin, yargılandığı bir davadır. Hukukun üstün olup olmadığının belirleneceği bir davadır. Sıradan bir dava değildir. Sıradan bir dava olmadığı içindir ki büyükelçiler, konsoloslar izlemeye gidiyor." ifadelerini kullandı.

Karaman'daki istismar iddiaları

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Karaman'da yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin de "Olay yargıya intikal etmiş, hep beraber bakacağız. Çocuklar bizim çocuklarımız, mağduriyetleriyle baş başa mı bırakcağız? Asla izin vermeyeceğiz. Bunu herkes çok iyi bilsin." diye konuştu.

Seval Güler, Barış Gündoğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber