Üsküdar Belediyesi'ni protesto için 'Bir kadeh şarap' eylemi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet yazarı Som, Üsküdar Belediyesi'ni protesto için bugün Salacak'ta şarap içecek. Bazı vatandaşlar eyleme destek verecek

Cumhuriyet gazetesi yazarı Deniz Som, Üsküdar Belediyesi'nin alkol cezasını protesto etmek için bugün "şarap içme eylemi" eylemi düzenleyecek. Kız Kulesi karşısında 14.00'te gerçekleştirilecek eyleme, bazı vatandaşların da destek vermesi bekleniyor.

Som, gazetedeki köşesinde Üsküdar Belediyesi'nin halka açık alanlarda alkol alanlara karşı uyguladığı 132 YTL'lik para cezasını ve internet sitesinden cezaları ad ve soyadı yayımlayarak teşhir etmesini protesto için harekete geçtiğini açıkladı. Salacak'ta, Kız Kulesi'nin tam karşısında eşiyle birlikte bir kadeh şarap kaldıracağını yazan Som, "Atatürk'ün Bursa Söylevi'nden aldığı güçle Üsküdar Belediyesi'ne meydan okuduğunu ve vatandaşlık hakkını kullanacağını" söyledi. Som'a destek için İstanbul ve diğer illerden de birçok kişinin Üsküdar'da buluşması bekleniyor.

Ressam Bedri Baykam'ın başkanlığını yürüttüğü "Yurtsever Hareket" de, yazılı bir açıklama yaparak eyleme destek verdiğini açıkladı.

Baykam, "Şeriatçı gidişatı meşrulaştırmaya çalışan bu hukukdışı ve usdışı, utanç verici uygulama gayretine karşı inatla Salacak'a gidip özgürlük adına kadehimizi kaldıracağız" dedi. Açıklamada vatandaşlar da eyleme çağrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber