Bombacılara 15 yıl hapis!

Ankara Gölbaşı'nda 4-5 Nisan'da durdurulan otobüslerde yakalanan 2 canlı bomba şüphelisini hakkında jet fezleke hazırlandı. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklanan Revşan İ. ile Yeliz K. hakkında 15 yıla kadar hapis istedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Nisan 2016 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bombacılara 15 yıl hapis!

Fezlekede, 1995 Bitlis doğumlu "ADAR" kod isimli Revşan İ.'nin de 5 Nisan'da Gölbaşı ilçesinde durdurulan otobüste gözaltına alındığı belirtilirken, teröristin babasının "Kızımın PKK sempatizanı arkadaşları tarafından götürüldüğünü düşünüyorum" diyerek, kayıp ihbarında bulunduğu ifade edildi. Her iki teröristin de PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için katılım çalışmasında görevlendirildiği belirtilen fezlekede, bu kapsamda örgüt tarafından İstanbul'a gönderildiği ancak yakalandığı kaydedildi.

İDDİANAME HAZIRLANACAK

Fezlekede ayrıca, iki ismin de terör örgütü PKK kamplarında eğitim aldığı vurgulandı. Revşan İ. İle Yeliz K.'nin "terör örgütü üyeliği" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 15 yıla kadar hapsinin istendiği fezleke, Gölbaşı'nda ağır ceza mahkemesi bulunmaması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Osman Özgan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber