Gönen'de iki günde iki organ bağışı 10 hastaya can oldu

Balıkesir'in 80 bin nüfuslu ilçesi Gönen'de organ bağışı konusundaki duyarlılık tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Organ bağışlarının fazla olması canlar kurtarıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Mayıs 2016 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gönen'de iki günde iki organ bağışı 10 hastaya can oldu

Balıkesir'in 80 bin nüfuslu şirin ilçesi Gönen'de organ bağışı konusundaki duyarlılık dikkat çekiyor. İlçede önceki gün beyin kanaması geçiren 87 yaşındaki Mehmet Tepeli, kaldırıldığı Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak burada doktorların tüm çabalarına rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine devreye giren hastane yetkilileri, ailesinden organlarını bağışlamasını istedi. Aile de kabul edince yaşlı adamın karaciğeri Bursa Uludağ Üniversitesi, böbrekleri de Bursa Acıbadem Hastanesi'nden gelen ekipler tarafından alınarak, organ bekleyen hastalara nakledildi.

BİR HAFTADA 14 HASTAYA NAKİL

İlçede bir gün önce de şehirlerarası otobüslerde muavinlik yapan Sefa Özaşık (25), evinde merdivenlerden inerken düşünce başını çarpmış ve yine Gönen Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişti. Doktorların tüm çabalarına rağmen, beyin ölümü gerçekleşen gencin ailesi tarafından bağışlanan organlarından akciğeri ve kalbi İzmir'de, karaciğeri ve böbrekleri Bursa'da, korneaları da Balıkesir'de organ bekleyen 7 hastaya hayat vermişti. Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Burhan Akman da bir hafta içinde hastanelerinde beyin ölümü gerçekleşen üç hastadan alınan organların 14 hastaya umut olduğunu söyledi.

RAHMİ ÇAKMAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber