Çelik'ten AB yetkilisine imalı gönderme

Bir AB yetkilisinin Türkiye'ye yönelik provokatif sorusuna işaret eden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye bu mazlumlara sahip çıkarken size sormadı." dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Mayıs 2016 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik'ten AB yetkilisine imalı gönderme

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Avrupa'nın Suriye'de yaşananlara karşın göstermiş olduğu tavrı eleştiren Ömer Çelik, bir AB yetkilisinin sorusuna atıfta bulundu.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Türkiye'ye şart dayatan bir AB yetkilisi, şartları yerine gelmeyince soruyor: "Türkiye ne yapacak, Suriye'den gelen insanlara kapılarını mı kapatacak..." Böyle diyor..

Türkiye bu mazlumlara sahip çıkarken size sormadı. Sizin sorumluluktan kaçtığınız yerde herkes adına sorumluluğu Türkiye üstlendi.. Yüzlerce mazlum Akdeniz'e taşıp da hayatını kaybedince, konuya el atmak zorunda kaldınız.

Bu insanı trajedi karşısında sorumluluğunuzun geç de olsa bir kısmını yerine getirme imkanını da yok ediyorsunuz. Suriye krizi insanlığın en büyük sınavlarından biridir. Maalesef uluslarası toplumun bazı yöneticileri inanılmaz bir sorumsuzluk içindedir. Dünya "global köy" oldu. Her yer yakın artık.

Ama insanlık mazlumları "tek bir aile" olarak göremiyor hala. Mazlumları coğrafyasına, dinine, ırkına göre ayırt eden bir dünya, tek adım bile yol gitmemiş sayılır. AB'nin bu büyük insanlık sınavında Türkiye'nin yanında olması gerekir. İnsani değerler mevzuat imtihanına sokulamaz.."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber