Tüzmen'den 30 bin YTL'lik 'Hokkabaz' davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, sanatçı Cem Yılmaz ile yan yana fotoğrafı kullanılarak hazırlanan "Hangisi daha iyi hokkabaz" başlıklı haberde, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Vatan Gazetesi aleyhine 30 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tüzmen'in avukatı Hüseyin Çınar tarafından Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Vatan Gazetesi'nde 18 Kasım 2006 tarihinde yayınlanan haberde, müvekkilinin kişilik haklarının ağır bir şekilde ihlal edildiği iddia edildi.

Dava dilekçesinde, "Hangisi daha iyi hokkabaz" başlığıyla hazırlanan haberde, Bakan Tüzmen ve sanatçı Cem Yılmaz'ın yan yana fotoğraflarına yer verilerek, "Cem Yılmaz Hokkabaz filminde bir kızı kaybediyor. Tüzmen çevrilen onca filme rağmen koltuğunu kaybetmiyor" denildiği, bu yolla Tüzmen'in kamuoyu nezdinde küçük düşürüldüğü savunuldu.

Dilekçede, haberde yer alan "dosyası kabarık", "Cem Yılmaz'ın marifeti ortada, Tüzmen'in en büyük marifeti ise koltuğunu kaybetmemesi. Hakkındaki suçlamalar şöyle; usulsüz kredi vermek, görevi kötüyü kullanma, rüşvet, Paris'te kaldığı otelin faturasını yakın dostu CNR'nin patronu Ceyda Erem'e ödetmek ve arazi peşkeşi" ifadelerine de yer verildi.

Davalı gazetenin, Bakan Kürşad Tüzmen'i aşağılamak kastıyla "hokkabaz" dediği iddia edilen dilekçede, hakaret kastı taşıyan beyanlara ve bu beyanlara dayanak olarak gösterilen hususların belirli bir maksatla kullanıldığı belirtildi.

"Hokkabaz" kelimesinin Türk Dil Kurumunun sözlüğünde "başkalarını aldatan, yalan dolanla iş yapan" anlamında kullanıldığına işaret edilen dilekçede, dava konusu haberde Tüzmen'in, "usulsüz kredi vermek, görevi kötüye kullanma, rüşvet, Paris'te kaldığı otelin faturasını yakın dostu CNR'nin patronu Ceyda Erem'e ödetmek ve arazi peşkeşi yapmak" gibi suçları da işlemiş gibi gösterildiği öne sürüldü.

Dilekçede, haber nedeniyle Bakan Tüzmen açısından manevi tazminat davası açmanın şartları oluştuğu ifade edilerek, Vatan Gazetesi'nden haberin yayınlandığı tarihten itibaren işlemek suretiyle 30 bin YTL manevi tazminat talep edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber