Devleti soyan hırsız yakalandı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin Ankara'daki akıllı genel merkez binası dahil olmak üzere, birçok kamu kurumundan bilgisayar çalan hırsız İsmail Hakkı K, dün son işinde amacına ulaşamadı... Ulaştırma Bakanlığı'nda cüzdan çalarken yakalandı..

24Ağustos 2006 tarihinde CHP Genel Merkezi'ne girerek dizüstü bilgisayar çalan kişinin, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden İsmail Hakkı K. olduğu belirlendi. Bu kişinin fotoğrafları başta bakanlıklar olmak üzere çeşitli kamu kuruluşlarına dağıtıldı. Ulaştırma Bakanlığına dün akşam saatlerinde ziyaretçi gibi gelen İsmail Hakkı K. adlı sabıkalı, bir memurun cüzdanını masa üstünden kaldırımcılık yöntemiyle çaldı.

4 KURUMU SOYMUŞ

İsmail Hakkı K'yı fotoğrafından tanıyan güvenlik görevlileri durumu polise bildirdi. Ulaştırma Bakanlığı'na gelen polis, hırsızı suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan İsmail Hakkı K'nın üzerinden bakanlık memuru S.K'ya ait cüzdan çıktı. Emniyette sorgulanan hırsızın, CHP Genel Merkezi'nden dizüstü bilgisayar, Türkiye Kömür İşletmeleri'nden 2 ayrı olayda 2 dizüstü bilgisayar ve içerisinde 50 lira bulunan bir cüzdan, Hazine Müsteşarlığı'ndan 900 lira bulunan bir cüzdan ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan yaklaşık bir ay önce dizüstü bilgisayar çaldığı saptandı.

ZİYARETÇİ GİBİ GİRİYORDU

Polisi uzun süre peşinden koşturan İsmail Hakkı K'nın, binalara, isimlerini önceden tespit ettiği görevlilerle randevusu olduğunu belirterek ziyaretçi gibi girdiği, boş gördüğü odalarda başta dizüstü bilgisayar olmak üzere cüzdan gibi değerli eşyaları çaldığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber