Sağlık İl Müdür: Özel sektör bizi örnek alsın

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Sağlık İl Müdürü Ahmet Özer, sağlık alanında özel sektöre benzemek istemediklerini ifade ederek, "Özel sektör kamu hastanelerini örnek alsınlar, bizimle rekabet etsinler. Kamu hastanelerinde ne kadar kaliteli hizmet varsa bizde de o kadar var demeliler" dedi.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Sağlıkta kalite ve akreditasyon ve performasyons yönetimi' konulu sempozyum Edremit İlçesi'nde bulunan Merit Şahmaran Oteli'nde yapıldı. Özel ve kamuya ait tüm sağlık kuruluşlarında yönetici konumundan olan personelin katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık İl Müdürü Ahmet Özer, sürdürebilir bir sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti. Kalite kavramına mutlaka özen gösterilmesi gereken bir konu olduğunu belirten Özer, bir ekip işi olan bu kavramın üzerinde durduklarını söyledi. Bu kavramı sadece sunmanın yeterli olmadığını da işaret eden Özer, "Bizim artık bazı şeyleri bitirmemiz lazım. Yaklaşık 3 yıl önce başlayan 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' çerçevesinde bugün artık binaların boya ve badanasını çoktan bitirmiş olmamız lazımdi. Yani bugün insanı hizmet ve insani adına yönetim anlayışını değiştirmemiz lazım. Bu demek değildir sorun var adamları değiştirin. Personelinizi sık sık kontrol ediniz, eksik gördüğünüz konularda eğitiniz" dedi.

Sağlık alanında yaşanan bu tür sıkıntıların sadece Van'da olmadığını ve gezdiği tüm illerde gördüğünü anlatan Ahmet Özer, genel cerrahi hizmetlerinin verildiği bir hastanede yoğun bakım ünitesi olmadığı için hasta başka illere sevk ediliyorsa böyle bir hizmet mantığının da olmaması gerektiğini kayldetti. Yenöticilerin nasıl bir hizmet bekliyorlarsa gelen hastalara da aynı kalitede hizmet vermeleri gerektiğini ifade eden Özer, "Elbette arz talep konusunda eksiklikler var. Bu durumda bile kendimizi sorgularsak ileriye bir adım atmış oluruz. Herkes sahip olduğu imkanları en iyi şekilde kullanmak zorundadır" diye konuştu.

Sağlık kuruluşların yöneticilerine 'Güleryüz tedavinin başlangıcıdır' sloganını bulundukları kurumların belli yerlerine asmalarını da isteyen Özer, şöyle konuştu:

"Özel sektöre benzemek istemiyoruz. Özel sektör kamu hastanelerini örnek alsınlar. Bizle rekabet etsinler. Kamuya ait hastanelerde ne kadar kaliteli hizmet varsa bizde de o kadar var demeliler. Biz bu tablonun neresindeyiz bugün onu tartışmalıyız. Olaya artık bu açıdan bakmamız lazım."

Yapılan açılış konuşmasının ardından, Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Taşdemir'in verdiği 'Kalite kavramı ve kalite sistemleri' konulu oturuma geçildi. Gün boyu devam edecek olan sempozyumun öğleden sonra gerçekleştirilecek olan oturumlarında ise Sağlık Bakanlığı Kalite Koordinatörü Bilgi Aydın ve Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Haydar Sur'un birer sunum gerçekleştirecekleri kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber