Valiyi çıldırtan öneri

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 06:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Valisi Hasan Canpolat'ın katıldığı şehrin sorunlarının tartışıldığı toplantıda, Pamukkale Otel ve Pansiyon Esnafı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kerim Gürbüz'ün ' İşi tesisleştirelim' diyerek, fuhuşun meşrulaştırılmasını istemesi ortamı gerdi. Vali Canpolat, fuhuşu meşrulaştırma önerisine tepki gösterip ' Bunun profesyonel ve örgütlü olarak yapılması suçtur. Bu tür şeyleri övmek doğru değil, sen yanlış konuşuyorsun' diyerek, Gürbüz'ü tersledi.

FUHUŞTAN YAKINDI

Toplantıya AKP Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, CHP milletvekilleri Mustafa Gazalcı ve Mehmet Neşşar, oda ve dernek başkanları ile turizmciler katıldı. Pamukkale Beldesi'ndeki asayiş sorunları ve fuhuşun gündeme getirildiği toplantıda, Pamukkale Otel ve Pansiyon Esnafı Yardımlaşma Derneği Başkanı Gürbüz, fuhuştan yakınarak polisi görevini yapmamakla suçladı.

Gürbüz, halkın asayişten memnun olmadığını söyleyerek, ' Pamukkale'de olanı biteni güvenlik güçleri biliyor ancak hiç bir şey yapmıyor. Vatandaş bundan şikayetçi. Para karşılığı fuhuş olayı sürekli artıyor. Fuhuş önlenemiyorsa hiç olmazsa meşrulaştıralım'' dedi. Vali Hasan Canpolat, Pamukkale'de asayiş sorunu olduğunu belirterek, 'Güvenlik güçlerinin olayı bilip gereğini yapmaması söz konusu bile olamaz. Polis ve jandarma fuhuşun üzerine gidiyor. Bunun göstergesi olarak da güvenlik kuvvetlerinin hazırladığı bilgiler doğrultusunda 4 otel işletmesi kapatıldı. Turizmin zayıfladığı yerlerde fuhuş olayları artıyor'' diye konuştu.

Tekrar söz alan Kerim Gürbüz, fuhuşun meşrulaştırılması için tesis yapılmasını önererek, 'Yer ayarlanması gerekiyor. Sonuçta buna da ihtiyaç var. Yok diyen yalan söyler, çünkü kendisi de gidiyordur böyle yerlere. Bu şekilde uygulanması daha doğru bence'' diye konuşarak Kuşadası'nda örneklerinin olduğunu savundu.

SUÇU ÖVMEK YANLIŞ

Vali Hasan Canpolat, Gürbüz'ün önerisini eleştirerek 'Fuhuşun profesyonelce ve örgütlü olarak yapılması suç. Bu tür şeyleri övmek çok yanlış, sen yanlış konuşuyorsun. Buraya turizmle ilgilenen herkesi çağırdık ki dertlerini anlatsınlar. Ahlaka aykırı örgütlü suçu herkesten daha iyi biliyoruz. Güvenlik güçlerini suçlamak çok yanlış, suçu övmek de çok yanlış. Konuşurken dikkatli konuşun, biz olumlu öneriler almak istiyoruz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber