Ceviz fidanı üreterek üniversiteye katkı sağlıyorlar

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Ziraat Fakültesi bahçesinde kurulan serada tüplü ceviz fidanı yetiştiren öğrenciler, uygulamalı eğitimle elde ettikleri fidanlarla okullarına katkı sağlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceviz fidanı üreterek üniversiteye katkı sağlıyorlar

Gölhisar Mahallesi'ndeki üniversite bahçesine kurulan serada, fakültenin Bahçe Bitkileri Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri, uygulamalı eğitimde farklı ceviz çeşidi fidanlarının deneme üretimlerini yapıyor.

AEÜ Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehir ve özellikle Kaman ilçesinin önemli ceviz üretim merkezi olduğunu belirterek kurdukları serada çiftçilere faydalı olabilecek fidanlar ürettiklerini ifade etti.

Serada gönüllü öğrencilere aşılama, budama işlemlerinden başlayarak uygulamalı öğrenme imkanı verildiğini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz bünyesindeki Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin bütçe imkanlarıyla Ziraat Fakültesi öğrencileri için öğrenme ortamı olabilecek desteklerde bulunuyoruz. Bu bağlamda serada tüplü fidan yetiştiriciliğini Bahçe Bitkileri Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz aşılama ve fidanların bakımından satış işlemlerine kadarki süreci görmüş oluyorlar. Çok az işçilik desteğiyle fidan üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize çok iyi bir öğrenme ve uygulama ortamı sağlamış oluyoruz. Bilimsel yöntemlerle ürettiğimiz fidanları çiftçilerimize dağıtarak elde edilen gelirle hem merkezimizin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de yeni araştırmalarımızda kaynak olarak kullanıyoruz."

Uygulamalı ceviz fidanı üretiminin, mezun olduklarında öğrencilere büyük katkılar sağlayacağını vurgulayan Yılmaz, "Yaklaşık 3 yıldır öğrencilerimizle tüplü aşılı ceviz fidanı üretimini gerçekleştiriyoruz. Bahçe Bitkileri 3. ve 4. sınıf öğrencileriyle üretimi yapıyoruz. Üretim sürecine beşi gönüllü olmak üzere 25 öğrencimiz katılıyor. Hatta fakültemizin diğer bölümlerindeki öğrencilerimiz de seradaki çalışmaları görerek katılabiliyor." diye konuştu.

Bahçe Bitkileri Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sefer Saçlık, burada öğrendikleri tüplü ceviz fidanı eğitiminin iş hayatında kendilerine çok faydalı olacağına işaret ederek üretimin her aşamasını öğrenme imkanı bulduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber