Prof. Dr. Kadir Cangızbay: 'Ülkücüler yaptı' demedim, olay provokasyon

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gazi Üniversitesi (GÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Cangızbay, otomobilinin lastiklerinin kimliği belirsiz kişilerce parçalanmasının, 'ülkücüler yaptı' şeklinde habere dönüştürülmesine tepki gösterdi.

Kadir Cangızbay

Prof. Dr. Cangızbay, bir gazetenin olayı 'ülkücüler yaptı' şeklinde sunmasının provokasyon olduğunu söyledi. 32 yıllık üniversite hocası olduğunu, hiçbir öğrenciyle münakaşaya girmediğini vurgulayan Cangızbay, GÜ İletişim Fakültesi'nde 2 ay önce ders vermeye başladığını belirtti. O günlerde fakültenin önünde bekleyen bir grup öğrencinin tehdidiyle karşılaştığını belirten Cangızbay, öğrencilerin, 'Haddini bildireceğiz, hesap soracağız!' dediğini anlatarak, o gün üniversiteyi polis eşliğinde terk ettiğini kaydetti.

'Ülkede hava puslu, her şey beklenebilir'

Fakültedeki olaydan bir süre sonra aracının lastiklerinin parçalandığını, aracın kimin saldırısına uğradığını bilmediğini söyleyen Cangızbay, haberi yayınlayan Radikal Gazetesi muhabirinin, 'Ülkücüler mi yaptı? diye sorduğunu, 'Onlar da olabilir başkaları da olabilir.' diye cevap verdiğini ifade etti. GÜ'de kendisine 'ülkücü' deyip MHP'yle bağlantısı olmayan kişilerin de bulunduğunu kaydeden Cangızbay, "Ülkücüler de kendi içlerinde homojen değil. Ülkücüyüm deyip de MHP'liyle kavga edebiliyor. Bana, provokasyon amaçlı bir saldırı yapıldı. Sözlerim gazetenin manşetine yanlış aksettirilmiş. Türkiye'de hava o kadar puslu ki, cumhurbaşkanlığı seçimi var, her yerden her şey beklenebilir." diye konuştu.

Prof. Dr. Cangızbay, çeşitli kesimler tarafından düzenlenen konferanslara katıldığını ifade ederek, kendisine karşı özel bir düşmanlık besleyen grup olamayacağını belirtti. Cangızbay, kendisi hakkında yayınlanan haber hakkında şunları söyledi: "Radikal'in yaptığı doğru değil. Kendine göre kutuplaştırmaya çalışıyor. Haberde provokasyon var birader. Haberi okuduysanız, 'MHP'den şüphelenmiyorum.' diyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber