Fak Fuk Fon otoparkında yolsuzluk iddiası

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, Kemeraltı'ndaki otoparkında yaklaşık 350 bin YTL yolsuzluk yaptıkları iddia edilen beş görevlinin işine son verildi

Konak'ta eskiden Tekel Tütün İşletmesi olan ancak daha sonra İzmir İl Özel İdaresi'ne devredilen binaların bahçesinde 2004 yılından bu yana İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından işletilen otoparkta yapılan yolsuzluk, yaklaşık bir ay önce Gaziantep'ten İzmir'e atanan Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu tarafından ortaya çıkartıldı.

Tunçsu göreve başladıktan kısa bir süre sonra sorumluluğu altında bulunan İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinden brifing aldı. Otopark hakkında bilgi isteyen Vali Yardımcısı Tunçsu, vakıf yöneticilerinden şimdiye kadar otoparkta denetim yapılmadığını öğrenince denetim yapılmasını istedi. İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 17 kişiden oluşan Mütevelli Heyeti tarafından yapılan denetimde 66 aracın kayıtsız bir şekilde park edildiği ortaya çıktı. Bunun üzerine otoparkta çalışan N.H., K.M., T.Ö., Ö.G. ve Z.H.O. görevden alındı ve yerlerine başka kurumlarda çalışan beş kişi atandı.

GELİR ARTTI

Otoparktan elde edilen gelirin bir anda artması üzerine soruşturmayı derinleştiren Valilik, 2004 yılından bu yana otoparktan elde edilen gelirleri mercek altına aldı. Otoparktan elde edilen gelirin fakir fukaraya ait olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, "Brifing sırasında otoparktan aylık 13 bin YTL gelir elde edildiğini öğrendim. Bazı araçların kayıtsız bir şekilde park edildiğini öğrenip personelin yerini değiştirince günlük kazançlarda başta 100 YTL daha sonra 200 YTL'ye hatta 500 YTL'ye varan artışlar gözlendi. Otoparkın işletilmeye başlandığı günden bu yana gelirde artış olması gerekirken düzenli olarak bir düşüş yaşanmış. İlk başta aylık 25 bin YTL gelirken son olarak 13 bin YTL'ye kadar düşmüş. Araç sayısı ile gelirleri karşılaştırdığımızda yaklaşık olarak 350 bin YTL'nin ortada olmadığını gördük. Sonuçta yolsuzluğu ortaya çıkarttık. Buradan elde edilen gelir ilin yoksul vatandaşları için harcanıyor. Bu paranın haksız kazançla başkasının boğazına gitmesine kimse razı olmaz" diye konuştu.

PARALAR GERİ ALINACAK

Otoparkın eski görevlileri hakkında hazırladığı dosyayı İzmir İl Emniyet Müdürlüğ'ne ilettiğini ifade eden Vali Yardımcısı Tunçsu, "Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi kendi soruşturmasını yaptı. Soruşturma tamamlandı şimdi evrak Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Ayrıca Valilik avukatları da bu çalışanlar hakkında dava açacak. Haksız elde edilen bu parayı geri almak için de istirdat davası açacağız" dedi.

Haber: DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber