Şırnak'taki linç olayını gardiyan tetikledi iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta 4 Aralık'ta bir kişinin ölümüne, 76 kişinin yaralanmasına ve Devlet Hastanesi'nde 500 bin YTL'lik zarara yol açan olaylarda, mağdur yakını gardiyan Tahir Yılmaz'ın rolü olduğu iddia edildi.

Şırnak'taki olaylar, iki kız çocuğunu öldürdüğü, biri erkek altı çocuğa da cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp Şırnak Cezaevi'ne gönderilen Abdullah Başçı'nın mahkumlar tarafından dövülmesinin ardından tedavi için hastaneye getirildiğinin duyulması üzerine çıkmıştı. Şırnak Valisi Selahattin Aparı ise olayların ardından yaptığı açıklamada, "Zanlının cezaevinden hastaneye götürülmesi bilgisi dışarıya sızdırıldı" diyerek bazı kişilerin halkı galeyana getirdiğini söylemişti.

Olayları tetiklediği iddia edilen gardiyan Tahir Yılmaz'ın, Abdullah Başçı'nın tacizde bulunduğu kız çocuğu R.Y. (12) ve erkek çocuğu A.Y'nin (7) ağabeyi olduğu belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, tutuklandıktan sonra Şırnak Cezaevi'ne gönderilen Abdullah Başçı'nın cezaevinde mahkumlar tarafından dövülmesini de, gardiyan Tahir Yılmaz organize etti. Yılmaz, Başçı'nın tedavi için hastaneye götürülmeden önce, Şırnak'taki yakınlarını arayıp bu bilgiyi aktardı ve linç girişimini başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber