Kayseri'de Komando takviyesi son anda önlenmiş

DARBE girişiminin önlenmesinden sonra emniyet müdürlerinin aldığı kritik kararlar da tek tek ortaya çıkıyor. Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın da son dakikada aldığı kritik kararla komando birliğinin Ankara'ya havadan nakli önlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2016 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'de Komando takviyesi son anda önlenmiş

Darbeciler başarılı olsaydı Kayseri'deki komando tugayından çok sayıda asker nakliye uçakları ile Ankara'ya gelecek ve kritik noktalarda güvenlik önlemlerini bu komandolar sağlayacaktı.

Darbe girişiminin fark edilmesinden hemen sonra Emniyet Müdürü İbrahim Kulular tüm polisleri acilen göreve çağırdı. İkinci bir kararla da askeri birliklerin çevresinde önlem aldırarak araçların birlik dışına çıkmasını engellenmesi talimatı verdi.

Polisler daha sonra Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatı çerçevesinde gözaltılara başladılar. Gecenin ilerleyen saatlerinde pilotlara hiçbir uçağın havaya kalkmaması tebliğ edildi. Sonra da Tümgeneraller İsmail Yalçın ile Cemal Akyıldız dahil 48 rütbeli subay tutuklandı.

POLİSE DE OPERASYON

Darbecilerin tutuklanmasından sonra dün gece Kayseri Emniyeti'nde bu kez operasyon yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile paralel yapı ile irtibatlı olduğu iddia edilen çoğu rütbeli 128 emniyet mensubu silah ve kimlikleri alınarak açığa alma işlemi uygulandı. 39 Hakim ve savcı da gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber