Silik fişler için çözüm

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi iadesi için fiş ve fatura verme süresi ocakta sona erecek. Bilgileri silinen satış fişleri elinde bulunan çalışanlar, işletme giderek, üzerine kaşesi ve 'aslı gibidir' notunu yazdırarak fiş üstünde gerekli düzeltmeyi yaptırabilecekler.

Elazığ Defterdarı Cabir Döner, kağıdı yakarak satış fişi yazan yazar kasalarda kalitesiz kağıt kullanımının fişlerdeki bilgilerin kısa sürede silinmesine neden olduğunu söyledi.Döner, yaptığı açıklamada, yapılan düzenlemeyle emeklilerin vergi iadesi için fiş toplamasından vazgeçildiğini, çalışanların ise 20 Ocak 2007 tarihine kadar vergi iade zarflarını çalıştıkları kurumlara vermeleri gerektiğini hatırlattı.

Geçmişte teslim edilen fişler içerisinde az da olsa bilgileri silinmiş bazı fişlere rastladıklarını ifade eden Döner, ?Yazar kasa üretici firmaları ile Maliye Bakanlığı arasında imzalanan sözleşme gereği kullanılan termal kafalı yazar kasalarda fiş bilgileri kağıda yakılarak yazılıyor. Kalitesiz kağıt kullanımı bu kasalardan kesilen satış fişlerinin bilgilerinin silinmesine neden oluyor. Yaptığımız denetimlerde standartlara uygun kağıt kullanmayan işletmelere, Vergi Usul Kanunu'nun özel usulsüzlük hükümlerine göre işlem yapıyoruz? dedi.

ELİNDE SİLİK FİŞ OLANLAR NE YAPACAK?

Ellerinde bu tür fişlerden olan tüketicilerin ne yapabileceklerini de anlatan Döner, şu bilgileri verdi:

?Tüketici, bu mal veya hizmeti aldığı işletmeye giderek, üzerine işletmenin kaşesi ve (Aslı gibidir) notunu yazdırarak, fiş üstünde gerekli düzeltmeyi yaptırabilir. Bilgileri tamamen kaybolmuş fişler için ise satıcının o fişin kendisinde bir kopyasını içeren fiş rulosuna ekleyerek, iptal etmeli, tüketiciye de yeni fatura düzenlemesi gerekir.?

Döner, aldığı mal veya hizmeti ilgili işletmeden aldığını ispat etmekte zorlanan tüketicilerin ise işletmeciye karşı o mal veya hizmete ait garanti belgesi gibi belgelerle bunu kanıtlayabileceklerini veya aldıkları mal sadece o işletmede satılan bir mal ise bu özelliği kullanabileceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber