Sahte bayan müfettiş yakalandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta, kendisinin İçişleri Bakanlığı müfettişi olduğunu ileri süren Nurcan Y. isimli bayan, polisin takibi sonucu yakalandı. Nucan Y.'nin gıda yardımında bulunmak amacıyla şehit asker, polis ve madenci ailelerinden isim listesi istediği öğrenildi.

Üç hafta önce Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne gelen 26 yaşındaki Nurcan Y., kendisini İçişleri Bakanlığı müfettişi olarak tanıtarak, "İçişleri Bakanlığı'nda müfettiş olarak çalışıyorum. Geçen seneki senelik iznimi kullanmadım, bu sene 30 günlük senelik izne ayrıldım. Aslında mesleğim avukat. Ben AKP'den birinci sıradan Milletvekilliği'ne adaylığımı koyacağım. Ben Başbakan Erdoğan'ın eşinin akrabasıyım. Ayda 5 bin YTL maaş alıyorum. Bu maaşımın hepsini harcamıyorum, muhtaç insanlara yardımda bulunuyorum. Bu ay ki 5 bin YTL'lik maaşımı size kullanacağım. Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç olanlar varsa göndereceğim. Gıda yardımında bulunmak istiyorum. Bana bir liste hazırlayın daha sonra geldiğimde alırım. Bu aileleri gezeceğim" diyerek yapacağı yardımların isimlerinin yazılı olduğu listeyi dernek yetkililerine teslim ederek ayrıldı.

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, makamında ziyaret ettiği Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'e durumu bildirdi. Vali Erkmen ise Nurcan Y.'nin İçişleri Bakanlığı'nda çalışıp çalışmadığının öğrenilmesi için talimat verdi. Yapılan araştırmada, Nurcan Y.'nin İçişleri Bakanlığı'nda çalışmadığı belirlendi.

Bunun üzerine Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Nurcan Y.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada Nurcan Y. polis ekipleri tarafından kent merkezinde dün akşam saatlerinde yakalandı. Nurcan Y.'nin üzerinde yapılan aramada İçişleri Bakanlığı'nda çalıştığına dair herhangi bir belgeye rastlanılmazken, ehliyet ve SSK'ya ait bir kimlik çıktı. Nurcan Y.'yi Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz teşhis etti.

Dernek Başkanı Mustafa Yorulmaz, "Bizden yardım edilmesi gereken şehit yakınlarının isimlerini istedi. Biz dedik ki, 'size 30 kişilik liste veririz, ama elinize yazılı kağıt veremeyiz. Yardım yapacaksanız burada yaparsınız' dedik. Bize önce avukat olduğunu, sonra müfettiş sonra da müsteşar yardımcısı olduğunu söyleyip gitti. Üç tane telefon numarası verdi. 10 gün önce aradığımda 'Şu anda Lübnan'dayım döneceğim' dedi. Dün akşam da aradığımda 'Zonguldak'taydım, Ankara yoluna gidiyorum, yoldayım size uğrayacağım' diye cevap verdi. Sonra karakolda olduğunu öğrendim. Biz inanmamıştık. Bizden liste istedi. Listeyi verseydik belki işadamlarından şehit ailelerinin adını kullanıp yardım toplama bahanesiyle belki dolandırıcılık yapacaktı" dedi.

Nurcan Y., "Ünvan kullanıp menfaat temin etmeye çalışmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber