PTT aracılığı ile uluslararası para transferi yapılabilecek

Haber Giriş : 15 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT, dünyada para transferi hizmeti veren Western Union şirketiyle uluslararası para transferi konusunda işbirliği protokolü imzaladı.

İşbirliği ile PTT mayıs ayından itibaren 189 ülkedeki 160 bin posta merkezi ve acenta ile Türkiye'den yurtdışına, yurtdışından Türkiye'ye havale hizmeti sunacak.Hizmete yurtdışı havale kabul ve ödeme trafiğinin yüksek olduğu 25 PTT merkezinde başlanacak ve 2004 sonuna kadar otomasyona açılan diğer PTT merkezlerinde yaygınlaşacak.

Western Union'un 10-15 yıldan bu yana PTT idaresiyle ortak çalışmayı istediğini, ancak bunun şimdi gerçekleşebildiğini söyleyen PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Şahin,''PTT Dünya Posta Birliği'nin kurucu üyelerinden biri. 189 ülkede para transferini posta idareleri üzerinden yapıyor. EUROGIRO ile yapılan para transferleri 5-6 gün, bazen 10-15 günü buluyor. Halbuki mayıs ayı başından itibaren, en geç ortalarında Western Union ile bugün yaptığımız protokolle bu sadece 30 dakikalık bir zamanla sınırlı kalacak'' dedi. Şahin, Western Union'un yazılım ve bilgisayar alımı için 200 bin dolarlık yatırım yaptığını söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber