Hükümet, bazı maddeleri iptal edilen sosyal güvenlik reformu için formül arıyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Yasanın yürürlüğünün ertelenmesi için Ocak sonuna kadar karar alınması gerekiyor. Yapılacak yeni düzenlemenin ise aylarca süreceği belirtiliyor.

Hükümet, Anayasa Mahkemesi kararının ardından sosyal güvenlik reformunun iptal edilen ve yürütmesi durdurulan maddelerini değerlendirmeye başladı. Kapsamlı düzeltme için mahkemenin gerekçeli kararı beklenirken, ?Reformdan vazgeçmenin söz konusu olmadığı? mesajları verildi.

Memurları sistem dışına çıkaran Anayasa Mahkemesi kararının sistemdeki adaleti ciddi şekilde bozduğu belirlendi. Bundan kaynaklı sorunun aşılması için çalışmaların aylarca süreceği hesaplandı. Sosyal taraflarla da yeniden görüşülecek. Ancak öncesinde yasanın yürürlük tarihi büyük olasılıkla ertelenecek.

Yılbaşında yürürlüğe girecek olan yasanın ilk uygulamalarının Ocak sonunda gerçekleştirileceği görüldü. Bu nedenle yürürlükten kaynaklanacak karışıklığın aşılması için sürenin yılbaşı değil Ocak sonu olduğu kararına varıldı.

Ertelemenin bütçe yasasına eklenecek bir maddeyle yapılabileceği ve altı aylık bir ertelemenin yeterli olacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber