'Bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış teröristlerdir'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hiçbir darbede milletine ateş eden askerlere rastlanılmamıştır. Bunlar askerde değildir. Şunuda özellikle belirteyim, bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış olan asker elbisesine bürünmüş teröristlerdir. Bunu böyle biliniz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2016 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış teröristlerdir'

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi karşısında büyük bir dik duruş sergileyerek girişime engel olunduğunu söyledi.

Bütün millet olarak günlerdir gece gündüz demeden nöbet tutuklarını ifade eden Eroğlu, "Sizler burada Çanakkale destanının yazıldığı bu şehirde gündüz işe gidiyorsunuz, gece nöbete geliyorsunuz. Allah'a şükürler olsun, bu kanlı, belkide milletimizin tarihinin en alçak darbe teşebbüsünü milletimiz önledi. Milletimiz bir kahramanlık destanı yazdı. Milletimizin yazdığı bu destan dünya tarihine gerçekten muhteşem bir destan olarak geçmiştir. Dolayısıyla bunu da ancak bu millet yapardı." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, 15 Temmuz'un, Türk milletinin kahramanlık destanı yazdığı bir tarih olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu bakımdan milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, bakanlarımızın milletvekillerimizin ve diğer tüm siyasi partilerin kararlılığı neticesinde darbe girişimi akamete uğradı. Bu ne kadar haince bir darbe girişimidir? Bizim tarihimizde çeşitli darbeler yada buna benzer hadiseler vuku bulmuştur. Osmanlıda da olmuştur, Cumhuriyet döneminde de. Hiçbir darbede milletine ateş eden askerlere rastlanılmamıştır. Bunlar askerde değildir. Şunuda özellikle belirteyim, bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış olan asker elbisesine bürünmüş teröristlerdir. Bunu böyle biliniz. Yoksa diğer bütün askerlerimiz bizim askerlerimizdir, Mehmetçiklerimizdir, başımızın tacıdırlar. Zaten askerin içindeki yüzde 1 buçuk böyle bir teşebbüste bulunmuştur. Ama diğerleri kahramanca darbe girişimini fark edince duruma karşı koymuşlardır."

Darbe girişimi karşısında tüm kesimlerce birlik içerisinde olunduğunu hatırlatan Eroğlu, "Milletimizin, askerlerimizin, kahraman polisimizin, özel kuvvetlerin, özel hareketımızın, bütün siyasi partilerimizin ve aynı zamanda medyanın bu darbe girişiminin kısa sürede püskürtülmesinde çok büyük rolü olmuştur. Ama maalesef kanlı bir darbe olmuştur. Hiçbir darbede milletine ateş edilmemiştir. İnsanlar bombalanmamıştır. TBMM bombalanmamıştır. Cumhurbaşkanı bu ülkenin devlet başkanıdır, onun bulunduğu mekan bombalanmamıştır. Bunlar son derece haindir. Ama Allah'a şükürler olsun bu önlendi." şeklinde konuştu.

Bazı batı milletlerinin bu girişimin ardından Türkiye ekonomisinin büyük bir yara alarak ekonomik açıdan batışa geçeceğinin tahmin edildiğini kaydeden Eroğlu, vatandaşların milyarlarca doları bozdurup Türk lirasının değerini sabit tutarak bunu engellediğini sözlerine ekledi.

Burak Akay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber