İşte FETÖ'nün avrupa finans ayağı

FETÖ'nün ihracatçı birlikleri vasıtasıyla verilen yurt dışı teşviklerinden yıllık 1,5 milyar dolar haraç kesip batılı siyasi ve düşünce kuruluşlarına aktardığı ortaya çıktı. İhanetin odağında, 15 bin üyesi olan UNİTEE bulunuyor. Milyar dolarlık bu hırsızlığı Adem Kumcu yönetiyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Ağustos 2016 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte FETÖ'nün avrupa finans ayağı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yurt dışı bağlantılarını mercek altına alan güvenlik birimleri dudak uçuklatan gerçeği ortaya çıkardı. 15 bine yakın üyesi bulunan Yeni Avrupa İşadamları Konfederasyonu'nun (UNİTEE), Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın İhracatçılar Birlikleri aracılığıyla verdiği ihracat teşviklerini örgüte aktardığı belirlendi. Terör örgütünün Avrupa'daki en önemli finans merkezi olarak nitelendirilen UNITEE, bünyesine aldığı şirket ve girişimcilerin devletten aldığı teşvik ve hibelere el koyup örgütsel amaç doğrultusunda kullandığı ortaya çıkarıldı.

5 MİLYAR DOLAR ÇALINMIŞ

Yapılan çalışmalar neticesinde, ihracat teşviki olarak müsteşarlığın verdiği paralardan örgüte yıllık en az 1,5 milyar dolar kanalize edildi. Örgütün bu şekilde en az 5 milyar dolar çaldığı tahmin ediliyor. Örgüt teşviklerden çaldığı parayı Avrupa'daki PR çalışmasında kullandı. Avrupalı siyasi partiler, uluslararası kurumlar, medya ve düşünce kuruluşlarına yönelik yapılan çalışmaların bu yolda elde edilen bütçeden karşılandığı ortaya çıkarıldı.

TEŞVİKLERDEN HARAÇ

Pazara girişi belgelerin desteklenmesi, sektörel nitelikli uluslararası yurtiçi fuarlarının desteklenmesi, döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, yurt dışı birim, marka ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi, tarım desteği, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşma ve Türk malı imajının yerleştirilmesi ve Turquality'nin desteklenmesi.

İSTİHBARATTAN UYARDI

İstihbarat birimlerinin ortaya çıkardığı şok gerçek üzerine Dış Ticaret Müsteşarlığı'na yazı yazıldı ve örgütle iltisaklı olduğu tespit edilen bu konfederasyonla ilişkisi olan şirketlere verilen teşviklerin iptal edilmesi gereğinin önemi vurgulandı.

KRİPTOLAR DEVREDE

Bu durumu haber alan örgüt mensuplarının ise fahiş gelirin kesilmemesi için yeni bir hazırlığa giriştiği bildirildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, söz konusu şirketler yardım desteğinin iptal edilmesini beklemeden kendilerince henüz örgütle bağlantısının tespit edildiğini düşünmedikleri isimlere yeni fason şirketler kurdukları belirtiliyor.

Karargah Brüksel

FETÖ'nün teşvik oyunu Türkiye'deki ihracatçı birliklerinde başlıyor. FETÖ'nün bu birliklere sızdırdığı unsurlar, yurt içindeki şirketlerle organik bağı bulunan şirketlere teşvik çıkmasını sağladı. Binlerce şirkete 4 ile 5 yıl boyunca en az 250.000 dolar teşvik verilmesi sağlandı. Bu paranın en az 100 bin dolarına FETÖ tarafından el koyuldu ve örgüte aktarıldı. Bu operasyonun başında ise UNİTEE Başkanı Adem Kumcu bulunuyor. Şimdi, örgütün teşviklerden çaldığı paranın miktarı kalem kalem mercek altına alındı.

52 DERNEK 6 FEDERASYON

Avrupalı FETÖ'cü Türk iş adamlarının finansman kuruluşu niteliğindeki kısa adı Avrupa Türk İş Dünyası Konfederasyonu (UNITEE)'nin temeli Hollanda'da atıldı. UNITEE'nin ana karargahı ise Belçika Brüksel'de. UNİTEE'nin en az Brüksel kadar etkili konumda olan bir şubesi ise Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunuyor. Konfederasyon bünyesinde Avrupa'ya yayılmış 52 dernek ve 6 federasyon bulunuyor. Bu dernekler vasıtasıyla konfederasyonlardan gelen 13 bin girişimci ve 2 bin profesyonel üye var.

Cihat Arpacık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber